«Зоря» у Києві не змогла помститися нахабним польським фанатам — поступилася «Легії»
Спорт

«Зоря» у Києві не змогла помститися нахабним польським фанатам — поступилася «Легії»

21 серпня 2015, 00:14
0
0
Сподобалось?
0

Футболісти луганської «Зорі» не змогли покарати нахабних польських фанатів. Команда Юрія Вернидуба поламала зуби об організований варшавський клуб. Не допомогла й гарна підтримка українських уболівальників у Києві.

«Зоря» - «Легія» - 0:1

Гол: 0:1 – Кухарчик (48).

«Зоря»: 30. Шевченко, 3. Сіваков, 5. Гордієнко, 39. Опанасенко, 44. Чечер, 4. Чайковський (22. Любенович, 46), 6. Каменюка, 18. Малиновський, 20. Караваєв (10. Ліпартія, 71), 34. Петряк (37. Хомченовський, 46), 28. Будківський.

«Легія»: 12. Куцяк, 2. Паздан, 3. Йодловец, 17. Бжискі, 19. Берешинськи, 25. Жезнічак, 6. Гільєрме, 37. Фурман, 11. Ніколич (9. Сагановськи, 89), 18. Кухарчик, 99. Прійович (8. Дуда, 75).

Сьогодні перемоги «Зорі» бажали, напевно, не лише ті, хто не вболіває за луганський клуб, а й ті, хто взагалі не цікавиться футболом. Сталося так, що враження від чисто спортивного дійства було підіпсоване поведінкою фанів. Фанати «Легії» відкрито висловлюють свої антиукраїнські настрої, і вчинили в Києві кілька провокацій перед матчем. На жаль, не обійшлося без цього і на матчі. Гості з Польщі викрикували образливі гасла про Україну, Бандеру, кидали різні предмети в міліцію та українських уболівальників. Дії наших правоохоронців були м’якими, щоб не допустити справжнього побоїща, яке ультрас намагалися уже кілька разів влаштувати. Можливо раніше усі ці вивідки отримали б більш адекватну відповідь від правоохоронців, нині ж було сподівання, що за всю Україну відповість найбільш український за складом клуб «Зоря». Але луганчани, схоже, просто перегоріли. У команди Вернидуба була помітна зарядженість на швидкий гол. Стартові хвилини могли вирішити долю усього поєдинку, якби Караваєв, Будківський, Малиновський і Чайковський реалізували хоча б половину створених за перші 10 хвилин шансів. Та коли швидкий гол не відбувся, луганчани просто почали зникати з поля, а поляки потроху перебрали ініціативу до своїх ніг. Починаючи з середини першого тайму вже вони диктували хід гри. Виглядало так. Що «Легія» грає на класі. Тому гол на початку другого тайму у ворота Шевченка виглядав досить логічним. Після цього усі намагання «Зорі» відігратися оборона польського клубу переважно без проблем нівелювала. А от кінцівка матчу могла поставити команду Вернидуба у безнадійну ситуацію перед повторною зустріччю. Буквально за якусь хвилину гості двічі обстукали каркас воріт «Зорі» - спершу поцілили у штангу, а потім у поперечину.

Тепер луганчанам потрібно все виправляти у Польщі. Якщо чесно, то шансів там буде не так і багато. І навряд чи нашим футболістам слід розраховувати на серйозну фан-підтримку – у світлі подій у Києві поїздка на матч-відповідь до Варшави здається вже занадто небезпечною для наших уболівальників.

https://www.youtube.com/watch?v=zot2dd9kYzg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися