Збірна України може пролетіти навіть повз плей-оф відбору до ЧС-2022
Спорт

Збірна України може пролетіти навіть повз плей-оф відбору до ЧС-2022

13 жовтня 2021, 05:12
0
-1
Сподобалось?
-1

У Львові збірна України провела передостанній матч групового етапу відбору до чемпіонату світу з футболу. Наша команда вкотре втратила важливу перемогу у відбірковому турнірі й ризикує не потрапити навіть у стикові матчі.

Україна – Боснія і Герцеговина – 1:1

Голи: 1:0 – Ярмоленко (15), 1:1 – Ахмедходжич (77).

Україна: Пятов – к, Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 72), Циганков (Булеца, 82), Ярмоленко (Зубков, 82), Яремчук (Сікан, 72).

Боснія і Герцеговина: Шехич, Стеванович, Хаджикадунич, Гояк (Прцич, 58), Ахмедходжич, Чівич, Налич (Сарич, 58), Хаджиахметович, Колашинац (Ковачевич, 90+1), Превляк (Демірович, 82), Джеко – к.

Наші розпочали гру у тому ж складі, що кілька днів тому перемагав збірну Фінляндії. Українці діяли дещо сумбурно, але дуже агресивно. За стартову активність наша збірна була винагороджена швидким голом. Ярмоленко замкнув фланговий простріл Циганкова. Після забитого гола українці перейшли на контратаки. На жаль, українці не стали розвивати успіх, а одразу перейшли на контратаки. Спершу це давало ефект Шехич врятував ворота після удару Тимчика, а Циганкову зовсім трохи не пощастило подвоїти перевагу української команди ефектним ударом головою. Але чим далі, тим більше команда Олександра Петракова притискалася до своїх воріт, а другому таймі це вже стало серйозною проблемою. Останню якісну контратаку наші провели на 50-й хвилині, коли Тимчик, фактично, вибіг на побачення із Шехичем, пробив повз воротаря, але і повз дальню стійку. А ось боснійці все більше виглядали господарями становища на полі. Якби не Пятов, рахунок міг би швидко змінитися на користь гостей. Наш голкіпер «тягнув» усе, що летіло у напрямку воріт, однак так не могло тривати весь час. Зрештою, розіграна в один дотик комбінація боснійців і такий же швидкий удар без підготовки змусили нашого голкіпера капітулювати. В. о. головного тренера української збірної Олександр Петраков спробував змінити гру замінами, але відверто не вгадав, як і не вгадав із замінами у цьому матчі загалом. Гра українців остаточно розсипалася, й добре що гості не скористалися цим розібраним станом українців, які ніби водночас всі разом страшенно втомилися.

Це шоста нічия збірної України у семи матчах відбору. Її можна прирівняти до поразки. Якщо наші шанси посісти перше місце у грубі і вибороти пряму путівку на мундіаль розчинилися давно, то нині замаячила «перспектива» пролетіти й повз друге місце у групі, яке дає шанс отримати перепустку на фінальний турнір через матчі плей-оф. Наша команда залежить не лише від свого результату в останньому турі відбору, який відбудеться у Боснії та Герцеговині. Україну може випередити Фінляндія, яка у паралельному матчі легко розібралася з Казахстаном 2:0. В української збірної 9 очок, а у фінів всього на один пункт менше і гра в запасі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися