Верховна Рада визнала частину територій Данбасу окупованими і проголосувала закон про особливе самоврядування
Україна

Верховна Рада визнала частину територій Данбасу окупованими і проголосувала закон про особливе самоврядування

17 березня 2015, 23:41
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада проголосувала за визнання частини Донецької та Луганської областей (ті, що не підконтрольні Україні) тимчасово окупованими територіями. «За» проголосували 286 депутатів.

«Верховна Рада України постановляє визнати тимчасово окупованими територіями окремі райони, міста, селища та села Донецької та Луганської областей, в яких, відповідно до Закон України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей», запроваджується особливий порядок самоврядування, до моменту виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки а також бойовиків та найманців з території України, виведення військ Російської Федерації та відновлення повного контролю України над державним кордоном», - йдеться у постанові.

Також, пише «Українська правда», Верховна Рада визначила перелік населених пунктів і районів, на які поширюватиметься закон про особливе самоврядування на Донбасі.

За це проголосували 296 депутатів.

Згідно з законом, тимчасово запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в районах, їх частинах, містах, селищах і селах,що знаходяться на територіях, які розташовані між державним кордоном України з Росією, урізом води Азовського моря та лінією, яка визначена додатком до постанови, що відповідає Мінському меморандуму від 19 вересня 2014 року.

А раніше 265 депутатів з правками прийняли закон Петра Порошенка про особливий статус окремих територій Донбасу. Він вступить у дію тільки після чесних виборів під контролем української влади та світової спільноти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися