Верховна Рада у першому читанні підтримали зміни до Конституції
Україна

Верховна Рада у першому читанні підтримали зміни до Конституції

31 серпня 2015, 13:11
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада у першому читанні погодилася внести зміни у Конституцію щодо децентралізації влади і про особливий статус самоврядування на Донбасі. Як відомо, минулого тижня голосуванню передували політичні скандали. Була напруга і у сесійній залі. Відбувалося блокування трибуни депутатами від партії Олег Ляшка. Зрештою за зміни в Конституції у першому читанні віддали голоси 265 депутатів.

Найбільший опір у противників голосування викликали норми щодо статусу Донбасу. Однак, відзначимо, що вони не вступили у дію. Документ вдруге відправлять на аналіз Конституційного суду, після чого він має бути проголосований 300 голосами депутатів, що виглядає фантастично у нинішній ситуації.

Після голосування і закриття роботи сесії під будівлею Верховної Ради розпочалися сутички між міліцією та противниками змін до Конституції, які складалися з представників «Свободи», «Укропу» та кількох інших політичних і громадських рухів.

У фракції політичної партії «Самопоміч» заявили про виключення п’ятьох депутатів, які проголосували за документ всупереч рішенню керівництва політ сили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися