Народні депутати суттєво здешевили вживані авто з Європи
Україна

Народні депутати суттєво здешевили вживані авто з Європи

1 червня 2016, 09:03
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада  прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №3251, яким суттєво знизила ставки на вживані авто. За документ проголосували 237 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту ставки акцизу знижено для авто з об’ємом двигуна до 1 літра до 0,102 євро за 1 куб. см; для авто з двигуном 1,5 літра – до 0,063 євро за «кубик»; для авто з об’ємом двигуна до 2,2 літра - 0,267 євро за «кубик»; для авто з двигуном до 3 літрів - до 0,276 євро за кубічний сантиметр; для усіх інших автівок з більшим двигуном акциз складатиме 2,209 євро за одиницю виміру.

Встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі. Також знижені ставки встановлюються на інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Cтавки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України.

Слід відзначити, що закон стосується автомобілів, які відповідають стандарту Євро-5, а це машини не старші 5 років. Тож розраховувати на купівлю зовсім дешевих авто українцям все-таки не доводиться. Нові ставки не застосовуються на авто вироблені до 1 січня 2010 року. Також протягом року на умовах зниженого оподаткування одна особа має право ввезти лише одне авто, і не має права перепродувати його протягом року.

Зауважимо, що закон має й часові обмеження. Він діятиме лише до 31 грудня 2018 року.

Матиме цей закон вплив і на вартість нових авто у салонах. Очікується, що ціни будуть знижені.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися