Україна видворила Саакашвілі до Польщі
Україна

Україна видворила Саакашвілі до Польщі

13 лютого 2018, 08:46
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у столичному ресторані «Сулугуні» було затримано екс-президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Затримання проводили військовослужбовці військовослужбовці Держприкордонслужби. Після цього Саакашвілі доставили в аеропорт «Бориспіль» і вислали у Польщу – країну, з якої він незаконно потрапив (шляхм групового прориву кордону) в Україну.

Коментуючи ситуацію речник Держприкордонслужби зазначив, що до Міхеіла Саакашвілі довели рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування.

«Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі із оточення Михаїла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку», – зазначив Олег Слободян.
Також він нагадав, що 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. У січні цього року Окружний адміністративний суд Києва, а у лютому й апеляційна інстанція відмовили екс-президенту Грузії у позовних вимогах до державної міграційної служби щодо визнання його біженцем. 
«У відповідності до наведених вище судових рішень дана особа перебувала не території України незаконно, а тому, із дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство», – додав Слободян.

У розпорядженні «Української правди» є відео моменту затримання Саакашвілі у ресторані.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися