У Луцьку декомунізують меморіал
Україна

У Луцьку декомунізують меморіал

9 квітня 2022, 15:45
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку найближчим часом демонтують комуністичну символіку на меморіалі Вічної слави і змінять дату початку Другої світової війни.

Про це повідомляє міський голова Луцька Ігор Поліщук в Фейсбуку.

"Завжди намагаюсь приділити увагу та особисто відвідати й привітати ветеранів-учасників бойових дій, які брали участь в боях Другої світової війни. Привітаю особисто і цього року. Буду шанувати й вітати ветеранів-учасників бойових дій Другої світової війни доти, доки вони будуть живі", - зауважив Поліщук.

Мер додав, що у час, коли російські фашисти вбивають наших військових, відбирають життя у мирних цивільних українців, в тому числі і жінок, дітей та людей похилого віку, в час коли російські фашисти ґвалтують українських жінок та дітей, знущаються з наших людей, ми не маємо морального права далі допускати присутність символів російського фашизму в нашому місті на меморіалі Вічної Слави – кремлівських зірок, зірок із зображенням ката Сталіна та іншої символіки, що зображує ненависницьке ставлення до України та українців.

"А тому дав доручення відповідним підрозділам визначити й в найближчий час демонтувати з меморіалу Вічної Слави відповідну символіку й змінити дату початку Другої світової", - йдеться в повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися