В Україні гострий брак працівників робітничих спеціальностей
Україна

В Україні гострий брак працівників робітничих спеціальностей

13 червня 2022, 12:57
0
0
Сподобалось?
0

На українському ринку праці стає все більш відчутним попит на робітничі спеціальності - у червні актуальних вакансій в цій сфері стало на 20% більше, порівнюючи з попереднім місяцем.

Про це пише на Економічній правді з посиланням на дані кадрового порталу grc.ua та

"Фахівці робітничих професій були затребуваними й до війни, багато пропозицій роботи для них є й під час кризи на ринку праці. За даними кадрового порталу grc.ua, в червні актуальних вакансій в цій сфері стало на 20% більше, порівнюючи з попереднім місяцем.

У загальній структурі всього ринку праці України частка вакансій сфери робітничого персоналу становить 8% від всіх актуальних на порталі та входить до топ-5 найбільш затребуваних професійних сфер", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники робітничих спеціальностей затребувані в усіх регіонах України. Більше третини актуальних вакансій наразі відкриті в Львові та області. На другому місці серед регіонів місто Дніпро та область, третю сходинку займає Донецька область.

Знайти роботу представникам робітничих спеціальностей досить легко навіть без досвіду, кажуть в grc.ua.

"Практично половина всіх вакансій для осіб без досвіду роботи (47%) та стільки ж для людей з мінімальним досвідом від 1 до 3 років. Досвід від 3 до 6 років вимагається лише в 4% актуальних вакансіях, а більш досвідчені фахівці затребувані лише в 2% вакансіях", - свідчать результати дослідження.

У grc.ua також виділили трійку найбільш затребуваних спеціалістів.

Найчастіше роботодавці шукають монтажників - 14% від всіх пропозицій, другими за кількістю пропозицій роботи є вантажники - 13%, а третю сходинку посідають комплектувальники та пакувальники товарів - 10% від усіх актуальних вакансій.

При цьому, у середньому в Україні пропонована заробітна плата у відкритих пропозиціях для фахівців робітничих професій становить 13 700 грн. Мінімальна щомісячна компенсація для цих спеціалістів стартує від 8 900 грн, таких вакансій більшість - 44%.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися