Забутий радянський проєкт став суперзброєю в руках українців
Україна

Забутий радянський проєкт став суперзброєю в руках українців

9 грудня 2022, 16:39
0
0
Сподобалось?
0

Цього тижня ЗСУ атакували ряд російських військових аеродромів, з яких ворог завдає масованих варварських ударів по цивільній інфраструктурі України. Зброя, який вдається долати майже тисячу кілометрів над територією ворога і, головне, непомітно для його систем ППО.

Як випливає з повідомлень самих росіян та іноземних ЗМІ, мова не йде про якусь західну розробку. Україна атакувала тили супротивника безпілотником радянської доби Ту-141 «Стриж». Цей апарат розробили у 1970-х роках у Харкові, але широкого застосування саме як бойових дрон «Стриж» так і не отримав. Однак нині з допомогою державно-приватного партнерства Україна змогла в умовах секретності провести його модернізацію і «Стриж» раптово став серйозною зброєю.

Авторитетне американське видання Politico, з посиланням на два українські джерела, підтвердило застосування «Стрижів» під час ударів по базах повітряних сил РФ в Енгельсі та Рязанській області.

Зазначається, що технології, якими модифікували радянські дрони, українського виробництва, а не поставлені США чи іншими країнами. Такі поліпшення демонструють здатність української оборонної промисловості до інновацій, тоді як Росія змушена купувати дешеві і неякісні іранські безпілотники для ведення війни.

Генерал австралійської армії у відставці Мік Райан в інтерв’ю Forbes заявив, що у України тепер є зброя для ударів по Москві.

«Це не означає, що Україна збирається атакувати Москву, але ймовірність удару призведе до кількох безсонних ночей у столиці Росії.  Хоча нальоти на російську столицю були б чесною грою. Зрештою, російські війська обстрілюють Київ, а також інші українські міста», – додав генерал.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися