росія розвідує стан енергетики України: є загроза повторення атак, - ГУР
Україна

росія розвідує стан енергетики України: є загроза повторення атак, - ГУР

20 вересня 2023, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

росія проводить розвідувальні заходи про стан енергетичної інфраструктури України. Існує загроза нових терористичних атак рф по об'єктах енергетики.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Юсов прокоментував, чому останніми днями ворог використовує для повітряних атак по Україні переважно "шахеди", а не ракети.

"Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а інша – як реалізуються ці плани. На поставлені задачі вони виходять. Але так, накопичують", – сказав представник ГУР.

За його словами, є інформація, що окупанти проводять розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України. Тому загроза повторення атак по енергетиці існує.

"Звичайно, Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитися", – зазначив Юсов.

Юсов нагадав, що найчисельніше ракета атака РФ по Україні була зі 120 ракетами одночасно восени минулого року. Проте він запевнив, що наразі у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає. Однак це не означає, що російські ракети менш небезпечні та руйнівні.

Відповідаючи на питання, чи в часовому проміжку Україна наближається до атак на енергетику і чи можуть вони розпочатися як минулого року у жовтні, він зазначив, що такий сценарій цілком імовірний.

"Російські атаки і не припинялися. По часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але звичайно такий сценарій відпрацьовується", – підсумував Андрій Юсов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися