Російські військові відтисли українських прикордонників, щоб ввезти провокативну «гуманітарку»
Україна

Російські військові відтисли українських прикордонників, щоб ввезти провокативну «гуманітарку»

22 серпня 2014, 14:45
0
0
Сподобалось?
0

Про інцидент на російсько-українському кордоні розповів керівник групи «Інформаційний-спротив» Дмитро Тимчук.

Зокрема він у Фейсбук написав, що російські військові сприйняли як відмашку до початку провокації заяву МЗС РФ про одностороннє введення «гуманітарного конвою».

Йдеться про 34 вантажівки з колони, що додивилася українськими прикордонниками і митниками раніше. Проте для входження їх на територію України потрібний був дозвіл української сторони після того, як Червоний Хрест забезпечив би їх супровід.

«Українські прикордонники, що проводили догляд колони на території російського пункту пропуску, були відтіснені російськими військовослужбовками, після чого колона почала рух.

Нині колона рухається по українській території без супроводу представниками Червоного Хреста», - зазначив Тимчук.

«Входження російської колони на територію України без дозволу української влади і без супроводу вантажу представниками міжнародних організацій - це грубе порушення з боку Росії усіх мислимих норм міжнародного права відносно визначення суверенітету і територіальної цілісності держави», - додав він.

Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко уже назвав це прямим вторгненням РФ на територію України.

За його словами, під прикриттям «гуманітарного конвою» на нашу територію в'їжджає група людей для керування військовою технікою, яка незаконно щоденно ввозиться в Україну. Голова СБУ повідомив, що «Камази» з колони є насправді тягачами, які зняті з військового зберігання Московського регіону. Всі документи на ці тягачі видано протягом одного-двох днів у серпні цього року. Вантаж, який заповнює не більше третини об'єму кожного автомобіля, не має нічого спільного з гуманітарною допомогою. Цей вантаж направляється бойовикам - угрупованням терористів Козіцина, Безлєра та інших.

На даний момент, за повідомленням ЗМІ, незаконно на територію Україрни заїхали уже понад 130 вантажівок. Частина українських прикордонників залишається заблокованою російськими військовими.

https://www.youtube.com/watch?v=cMOWJeQRQPc&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися