Російські «благодійники» повернулися додому з «подарунками» і приїдуть ще?
Україна

Російські «благодійники» повернулися додому з «подарунками» і приїдуть ще?

23 серпня 2014, 21:22
2
0
Сподобалось?
0

За даними ОБСЄ усі вантажівки, які зайшли на територію України під виглядом гуманітарного конвою, вийшли на територію РФ. Але за інформацією української розвідки, а також даними з супутників союзників, додому вони поверталися не «порожняком».

Так, за словами речника РНБО Андрія Лисенка, у вантажні автомобілі росіяни завантажували обладнання виробничого об'єднання «Топаз», яке виробляє найсучасніші радіолокаційні станції типу «Кольчуга» та обладнання Луганського заводу, де виробляються набої для стрілецької зброї.

Операція з грабунку українських підприємств планувалася давно, з тим щоб її підлаштувати під переміщення «гуманітарного конвою». У районі Тореза з 16.08.2004 року було виявлено вантажівки білого кольору, що підтверджено даними космічної розвідки. Ці транспортні засоби, під виглядом «гуманітарної місії» вивозили з одного з філіалів заводу «Мотор Січ», котрий виготовляє комплектуючі до двигунів гелікоптерів, обладнання, що виготовляється тільки в Україні. Такі ж крадіжки відбувалися і в інших містах, що нині підконтрольні ДНР, інформує прес-центр АТО.

Бойовики заздалегідь перефарбували свої транспортні засоби.

Зрозуміло, що українським представникам вміст автомобілів, які залишали Україну, перевірити не дали. Але на цьому епопея з російською примусовою «гуманітаркою», з усього видно, не завершилася.

Тим часом МЗС РФ уже встиг розповсюдити заяву про успішне виконання гуманітарної місії. Російська сторона цинічно подякувала Міжнародному комітету Червоного Хреста як надійному партнеру. Також російське МЗС заявило про те, що має намір продовжити надання гуманітарної допомоги.

«Підтверджуємо намір продовжити співпрацю з МКЧХ в зусиллях з надання гуманітарної допомоги, потреба в якій аж ніяк не відпала. Наша допомога, як і раніше затребувана», - зазначили у дипломатичному відомстві РФ.

Отож чекаймо нових провокацій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Нина
    Нина

    Во время войны, возможно, имеет смысл разрушить завод "Топаз",чтобы кацапам не досталось оборудование,ведь если его воруют,то лучше пусть пропадет!

    23 серпня 2014, 22:35
    Відповісти
  • Павел
    Павел

    Какие они гниды оказывается эти русские, даже в голову раньше такое не пришло бы...

    23 серпня 2014, 23:28
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися