Уряд затвердив проект «Стіна» на кордоні з РФ
Україна

Уряд затвердив проект «Стіна» на кордоні з РФ

8 вересня 2014, 18:30
0
0
Сподобалось?
0

Уряду розглянув План заходів щодо облаштування українсько-російського кордону та адміністративного кордону з АР Крим.

Про основні позиції даного документа на засіданні Кабінету Міністрів доповів Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковник Павло Шишолін. Він зазначив, що виконання даного Плану суттєво вплине на захищеність державного кордону України з Російською Федерацією, протяжність якого сьогодні складає 2295 кілометрів й який і досі не демаркований. Найбільш важкою та уразливою залишається ділянка кордону в межах Донецької і Луганської областей.

Павло Анатолійович повідомив, що виконання Плану відбуватиметься у два етапи. На першому передбачається облаштування ділянок, які знаходяться поза зоною конфлікту і активних бойових дій, де вже сьогодні можна розпочати роботи. Це, в першу чергу, ділянки в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей, а також у північних районах Луганської області, на сухопутній ділянці адміністративного кордону з АР Крим і на морській ділянці вздовж узбережжя Азовського моря.

На другому етапі відбуватиметься облаштування кордону в межах Луганської та Донецької областей, де зараз ідуть активні бойові дії і реалізація даного плану є неможливою.

Проект отримав назву «Стіна». На сухопутних кордонах з Росією постануть суцільні рови. За ними будуть смуги електроного контролю, контрольно-слідові смуги і бетонні рови, також планують облаштувати укріпленні позиції для оборони. Морські кордони також облаштовуватимуть за допомогою електронних засобів контролю та спеціальними інженерними спорудами на берегах щоб ускладнити висадку живої сили та техніки.

«Ці роботи повинні стати загальнонародною справою українського народу по захисту інтересів своєї держави на державному кордоні, - зазначив Павло Шишолін, - потрібно також зважати, що йдеться про східний кордон Європейського Союзу, а відтак - про безпеку усієї Європи».

Джерелами фінансування проекту стануть державний бюджет України, позабюджетні кошти та міжнародна технічна допомога.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав високу оцінку запропонованому Плану, після чого Уряд затвердив його відповідним розпорядженням.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися