Для чого озброюються нардепи екс-регіонали?
Україна

Для чого озброюються нардепи екс-регіонали?

28 березня 2018, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

Найбільш озброєні українці – народні депутати. Окремі з них ходять зі зброєю прямо у парламент. Скількома ж «вогнепалами» володіють народні обранці – підрахували аналітики проекту «Декларації».

Аналіз щорічних декларацій показав (дані за 2016-й), що найкраще запаслися «стволами» нардепи екс-регіонали.  

Так абсолютним лідером серед українських парламентарів за арсеналом є Нестор Шуфрич. Він задекларував колекцію зі 156 одиниць вогнепальної зброї. На другому місці опинився його колега-опоблоківець Михайло Добкін. У його декларації – 18 мисливських рушниць та карабінів з оптичними прицілами та навіть приладами нічного бачення: «Cosmi, «Holland&Holland», «Krieghoff», «Petter Hofer» і «J. Koschat». Далі йде їхній колега Геннадій Бобов. Він володіє трьома гладкоствольними рушницями «Krieghoff», «Merkel», «Winchester», трьома мисливськими карабінами на базі автомата Калашникова, гвинтівкою «Walther G22», карабіном «Browning BAR» і травматичним пістолетом «Форт 12Р». На четвертому місці – Віталій Хомутиннік із 6 мисливськими рушницями та карабінами SCAR, «Blaser», «Lebeau-Courally», «Merke»l і «Sauer». І замикає п’ятірку лідерів Юрій Мірошниченко. У його декларації – 5 мисливських гвинтівок марок «H-S Precision», «Mauser» і «Dakota».

Також 63 чинних народних депутати значаться у списках нагороджених вогнепальною зброєю Адміністрацією Президента та Міністром МВС Арсеном Аваковим. Проте у деклараціях її вони вирішили не відображати, очевидно, оцінивши дешевше 80 тисяч гривень за одиницю.

Цікаво, що у якості нагород депутати отримували не лише пістолети, а й автоматичну зброю. Наприклад, чотирьом нардепам-«радикалам» Олегу Ляшку, Сергію Скуратовському, Олексію Ленському та Сергію Рибалці Аваков вручив пістолети-кулемети МР5, а «нарфронтіцям» Юрію Березі та Сергію Пашинському – автомати «Форт 224». Але найбільш обдарованим виявився Ігор Котвіцький – він отримав аж 6 пістолетів: «Smith&Wesson», АПС, «Mauser», Glock 17, Форт 9, Форт 17 і Форт 21, ставши абсолютним рекордсменом серед нагороджених.

Найозброєнішою парламентською фракцією став «Опозиційний блок» – його депутати задекларували 188 одиниць вогнепальної зброї. Ще 40 нагородних «стволів» знаходяться у «Народного фронту». На третьому місці – «Блок Петра Порошенка» із 27 нагородними пістолетами.

Якщо звести дані декларацій та нагородних списків, виходить, що 87 народних обранців володіють 323 одиницями вогнепальної зброї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися