Надія КОСТЮЧОК
Рівненщина

Жінка з Рівненщини 42 роки життя пропрацювала поштаркою

13 лютого 2022, 17:07
0
0
Сподобалось?
0

Надія Костючок з Дубровиці пройшла шлях від листоноші до територіального менеджера

Пані Надія досконало знає свою роботу і переконана: «Укр­пошта» після реформування стане сучасним підприємством, яке оперативно надаватиме якісні послуги жителям навіть найвіддаленіших сіл. Одним з пріо­ритетних завдань залишається доставка преси. 

У 1980-му юна випускниця школи успішно здала вступні іспити у Рівненський педінститут, але не захотіла бути вчителькою і не поїхала на навчання. Пішла працювати листоношею у своєму рідному селі Підлісному тодішнього Дубровицького району. Згодом стала оператором і підмінним начальником поштового відділення і заочно навчалася у Львівському електротехнікумі зв’язку. Працювала начальником страхової дільниці. Після реорганізації 20 літ була заступником начальника центру поштового зв’язку №6 міста Дубровиця. Зараз – територіальний менеджер Сарненського і Вараського районів «Укрпошти». 10 лютого у Надії Костючок день народження – вона відзначила 60-ліття.

– Надіє Євгенівно, як керівник з величезним досвідом, розкажіть про нинішнє реформування «Укрпошти», як воно відбувається на місцях?

– Будь-яка реформа завжди сприймається дуже болісно. Але без кардинальних змін не буде розвитку. Тим більше, що реформування пошти давно назріло. Триває реорганізація мережі, тому об’єднуються і скорочуються дільниці. На першому етапі було дуже важко. Нашим клієнтам, особливо у селах, потрібно пояснити, як ми працюємо, і вони мають звикнути до нововведень. Адже тепер інша технологія доставки преси – через пересувні відділення. Тому тут багато залежить від підбору кадрів. Спочатку ми побоювалися, що не знайдемо охочих працювати за новим робочим графіком. Але у пересувні відділення працевлаштували наших досвідчених працівників: начальників відділень та листонош. Таким чином підібралася дружна, цілеспрямована й енергійна команда, з якою хочеться й цікаво працювати. Тому у нас немає кадрової проблеми.   

– Ви пройшли усі щаблі кар’єрного росту – від сільської поштарки до територіального керівника. Яким бачите майбутнє української пошти?

– «Укрпошта» стане сучасним підприємством, оснащеним найновішими технологічними та інформаційними ресурсами. Дуже скоро наші листоноші працюватимуть з планшетами і буде значно менше паперової звітності та писанини. У нас цікаві перспективи. І я переконана: на пошту прийде на роботу молоде покоління.

– Надіє Євгенівно, а як Ви відпочиваєте, яке найбільше захоплення: читання, вишивка?

– У мене досить незвичне хобі – дуже люблю співати. Уже понад 15 літ – у церковному хорі. Це найбільше моє захоплення. У неділю обов’язково йду на службу у храм. Це розрада, відпочинок і натхнення для душі. Адже спільна молитва має значно більшу силу. У сезон, оскільки живемо на Поліссі, дуже люблю збирати гриби, колись у молодості вишивала. Але головною справою мого життя стала робота на пошті. Звідси і піду на пенсію.  

Кость ГАРБАРЧУК

Шановна Надіє Євгенівно!

Сердечно вітаємо Вас з ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я, невичерпної енергії та сил для роботи і можливостей для відпочинку.

З повагою колектив редакції «Вісник+К» 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися