«Працює на пошті вже 27 років»:  листоноша з Рівненщині має лише один запис у трудовій книжці
Рівненщина

«Працює на пошті вже 27 років»: листоноша з Рівненщині має лише один запис у трудовій книжці

16 грудня 2023, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

Марія Ляшкевич із селища Зарічне Вараського району Рівненської області – досвідчена листоноша. Жінка працює на пошті вже 27 років. У будь-яку погоду йде до людей, адже її з нетерпінням чекають і дякують за роботу. Поштарка доставляє пенсії, платіжки за комунальні послуги, передплачує газети й журнали.

– У мене в трудовій книжці лише один запис – про прийом на роботу на пошту у Зарічному, – розповідає Марія Ляшкевич. – Коли я розпочинала у 1996-му, то у нас на відділенні тоді було шість листонош, а зараз залишилося тільки двоє на все містечко. Працюємо п’ять днів у тиждень, крім неділі й понеділка – велосипедом в дорозі по шість годин щодня, щоб встигнути своєчасно. Я вже й писала заяву на звільнення, але ще трохи попрацюю. Стільки літ на пошті. Мені навіть не видали велосипеда, їжджу своїм, а як замітає, то доводиться пішки ходити – від хати до хати. Добре, що мені допомагають в цій роботі дітки й чоловік.

Марія Ляшкевич розповідає, що попри труднощі, їй дуже подобається робота з людьми. Поштарка обслуговує понад 200 пенсіонерів, крім цього, на двох із напарницею ще потрібно кожного місяця рознести по домівках три тисячі квитанцій для оплати електроенергії. І пресу треба обов’язково доставити. Люди виписали газети й журнали і хочуть читати.

– У Зарічному люблять газету «Вісник+К» і журнал «Люди і долі». Ми вже розпочали передплату на 2024 рік. У грудні будемо пенсії розносити і газети виписувати.

Цікавлюся у Марії Ярославівни, яка в неї сім’я, скільки дітей?

– Я народила й вигляділа п’ятеро дітей, двоє з них ще школярі, але звання «Мати-героїня» досі не отримала, – розповідає Марія Ляшкевич. – Ще три роки тому подала всі документи, то спочатку казали, що коронавірус завадив, а тепер – війна. Ніби президент вже й підписав указ про нагородження, а скільки ще часу треба його чекати? Вже найстаршій дитині 25, а наймолодшій – 11 років. В грудні знову ще звертатися в адміністрацію, треба їм знову нагадати.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися