Листоноша пересувного відділення №61 Іванна РУДА
Волинь

«Ви ж знаєте, як люди у селах нас чекають»: як завідувачка їдальні на Волині стала листоношею

10 грудня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Іванна Руда із села Радомишль Боратинської громади Луцького району працювала завідувачкою їдальні. Вже минуло п’ять років, як жінка, в якої троє дітей, після декретної відпустки прийшла працювати на пошту. Після реформи поштової галузі вона стала листоношею у пересувному відділенні поштового зв’язку №61. Потрібно було опанувати новий режим роботи.

Разом з начальником відділення вони обслуговують десять сіл. Згідно із графіком, якого потрібно неухильно дотримуватися, у кожний населений пункт треба приїхати на певний час, адже на одне село передбачено дві чи три години. І не можна запізнюватися. Все потрібно робити оперативно й злагоджено.

– Мені подобається моя робота, – розповідає Іванна Руда. – Ви ж знаєте, як люди у селах чекають листоношу. Дуже радіють, коли приходимо до них. Це й велика відповідальність, адже приносимо пенсії, посилки і пресу. У будь-яку погоду їдемо до своїх клієнтів. Нещодавно нам додали ще Лаврів. Це старовинне й величезне село, в якому 23 вулиці.

Листоноша пояснює, що наші видання не потрібно рекламувати, читачі їх добре знають і чекають з нетерпінням, тому охоче передплачують. Газету «Вісник+К» люблять за цікаві людські драми, за щемливі розповіді про наших захисників і їхні родини. Добре, що розповідаємо про невідомі факти нашої вітчизняної історії. Листоноша сама передплачує «Вісник+К» і газету «Від села до села».

– Вже розпочалася передплата на 2024 рік, – продовжує пані Іванна. – Коли приносимо пенсію – й відразу пропонуємо виписати газету, ще також користується попитом комплект: «Вісник+К» й «Люди і долі», це виходить дешевше. Є такі активні читачі, які передплачують відразу 3-5 видань. Але нині не всі можуть собі дозволити такі витрати. Розпочалися холоди, селяни заощаджують гроші на паливо і на комунальні послуги. Їх також можна зрозуміти, адже попереду зима – і хтозна, що нас чекає.

Але листоноша Іванна Руда впевнена, що передплата на наші видання у пересувному відділенні № 61 не зменшиться, а поштарі їх своєчасно принесуть читачам.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися