Добре, що в селі є школа, пошта і навіть перукарня
Волинь

Добре, що в селі є школа, пошта і навіть перукарня

6 жовтня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Нині багато чути нарікань: то школу в селі закрили, то медпункт, то з пошти зробили пересувне відділення. На папері такі реформи виглядають ідеально, але для людей на місцях це великі незручності. А от в селі Мельники, яке розташоване всього за вісім кілометрів від селища Шацьк, вся інфраструктура збережена.

Як розповіла староста Руслана Сидорук, у цьому селі проживає 1200 людей. У місцевому ліцеї навчається приблизно двісті учнів. Шкільним автобусом діток довозять із сусідніх Гаївки та Затишшя. Є садочок, кілька магазинів. Щодня до обіду працює фельдшерсько-акушерський пункт. Зайшли у місцевий будинок культури. У цьому ж приміщенні пошта. Були приємно здивовані, коли начальник відділення Валентина Дударчук розповіла, що багато людей передплачують «Вісник+К», «Люди і долі», «Між нами бабами», «Від села до села». Раніше розносити пресу допомагали листоноші, а нині Валентина Яківна сама собі начальник і підлегла в одній особі. І комунальні платежі приймає, і  пенсію та газети людям доставляє.

– Роботи чимало, але добре, що ваше відділення не закрили, як в інших селах, – говоримо.

– Звичайно, це добре, що є пошта. Я прийду, спокійно, без поспіху своїм підопічним пенсію заберу, що треба – куплю. Не потрібно переживати, що запізнюся і машина, яка називається «пересувне відділення», поїде. Пошта має бути! – переконана соціальна працівниця Людмила Кірвель.

Її підтримують й інші односельці. Всі звикли до зручності та відповідальності їхньої Валі. Вона й підкаже, яку газету виписати, і допоможе посилки відправити. Люди задоволені, що все на місці.

Знайомлячись з Мельниками, почули, що в них навіть перукарня є! Три роки тому її відкрила Юля Сацюк із села Підманове. Працює два рази в тиждень.

– Коли закінчила курси в Нововолинську, задумалася, де роботу шукати, – розповідає молода жінка. – У Шацьку перукарень кілька, конкуренція велика, а в селі нема жодної. Тож вирішила орендувати тут кабінет. Місцеві одразу взялися записуватися. Не думайте, що лише молодьож приходить. Є й пенсіонери. Навіть відпочивальники з «Лісової пісні» частенько приїжджають.

Чоловіча стрижка коштує 120 гривень, а жіноча – 150. Можна ще пофарбуватися, брівки підвести, макіяж та зачіску до свята зробити. Молодим мамам дуже зручно, що поруч такий сервіс.  Не треба маршруткою, яка лишень два рази в день ходить, добиратися до Шацька.

Поки діють усі ці заклади, то має частина місцевих роботу. Багато у «Лісовій пісні» трудяться. Хтось їде до Польщі, а дітвора та пенсіонери заробляють на чорницях та грибах. У довколишніх лісах вони знають кожну стежинку і ніколи не заблукають.

А місцевою перлиною є озеро Пісочне, яке за популярністю на другому місці після Світязя. Приїжджають відпочивальники – хороша можливість місцевим підзаробити. Хто не лінується і гарно облаштував побут, то здає кімнати. Проте, незважаючи на таку туристичну привабливість, є у Мельниках і чимало пусток, які чекають нових господарів. А будуть нові жителі – розростатиметься село!

Руслана СУЛІК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися