Волинських танкістів допомагає споряджати канадська діаспора
Волинь

Волинських танкістів допомагає споряджати канадська діаспора

9 січня 2015, 15:19
0
0
Сподобалось?
0

Нині посиленими темпами відбувається комплектація та спорядження танкового батальйону 14 ОМБР з Володимира-Волинського. Нещодавно суттєва допомога танкістам надійшла з-за океану - від української діаспори у Канаді.

Про це розповів у «Фейсбук» волонтер Костянтин Зінкевич:

«Після кевларових балаклав та балістичних окулярів ESS від Constantine Yastreb надійшли вогнетривкі комбінезони танкіста і тактичні рукавиці НА ЦІЛУ РОТУ. Дуже вам дякуємо, заокеанські друзі!».

Також з Канади прийшов зразок взуття танкістів армій США та Канади.

«Цей черевик і теплий, і міцний, і м'який усередині. До самого верху захищений від води. Підошва міцна, але всередині пориста, тому для бійця вона є пружною і ергономічною (ще й устілка яка!), вона дуже добре амортизує під час стрибка вниз із танка. Підошва ще й така, що на розлитому по броні машинному маслі не послизнешся. Ну і найважливіше. Так як дуже важливо захистити танкіста від вогню, то замість шнурків - еластичні та міцні шкіряні ремені. Шнурки зазвичай плавляться чи перегорають і стаються страшні опіки ніг. Спереду на носку замість сталевої пластини вставлений спеціальний твердий пластик, щоб при нагріванні не попекти пальці. А сильний удар цей пластик тримає не гірше металу», - зазначив Зінкевич.

Нині волонтери шукають можливості, аби забезпечити волинських танкістів саме таким взуттям. Черевики роблять на фабриці у штаті Пенсильванья, США. Спеціальна конструкція їх запатентована під назвою Webbing Reinforcement for Ankle Support. Вартість однієї пари 140-150$.
«Я не знаю, які можливості у наших канадійських друзів, але треба нашу армію озброювати так, як треба. Можливо, Міноборони? Може, хтось із меценатів якусь частину профінансує?», - висловив сподівання Костянтин Зінкевич.

Кошти на взуття, а також на радіостанції, термобілизну і теплий одяг можна перераховувати за наступними реквізитами:
Картка Приватбанку на ім'я ПАНАСЮКА Олексія - 4731 2171 0884 8209
рахунок у Польщі (Euro, $):
Bank Zachodni WBK S.A. (BZWBK) Mykola Svystun, rach. 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000
(IBAN) PL 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000, (BIC) KRDBPLPW


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися