У Луцьку валютник викрав у підприємця 750 тисяч гривень
Волинь

У Луцьку валютник викрав у підприємця 750 тисяч гривень

18 квітня 2016, 18:15
0
2
Сподобалось?
2

Луцький підприємець разом із дружиною торгували спортивним одягом на Варшавському ринку. В червні минулого року, в пік нестачі валюти в обмінниках, на ринку вони познайомилися з чоловіком, який запропонував купити у нього долари США. Так, час від часу вони зідзвонювалися для купівлі-продажу валюти.

Одного разу міняйло сказав, що має 32 700 доларів, на той час це дорівнювало 749 484 грн. Чоловіки домовилися, що зустрінуться на квартирі валютника в селі Прилуцьке, Ківерцівського району. Про те, що їде з грошима до валютника попередив свого зятя.

Зайшовши до квартири валютник зсередини закрив вхідні двері, вони зайшли до кухні, сіли за стіл. Торговець дав гроші, аби той перерахував і обміняв на валюту. Впевнившись, що сума вірна, спритник положив гроші у пакет й вийшов в іншу кімнату.

Хвилини, які чекав підприємець, здавалися годинами. Тому, вирішив перепитати чи все гаразд. Однак, ніхто по ту сторону дверей не відповідав. Коли терпець увірвався, чоловік вибив двері, але там вже нікого не було. Шахрай втік з грошима через вікно.

Намагався додзвонитися до міняйла, але безрезультатно. Пізніше прибули працівники міліції та хазяйка квартири. Як виявилося, спритник винаймав це житло менше року. Провівши ряд оперативно-розшукових дій правоохоронці затримали втікача.

Так, Луцький міськрайонний суд вивчивши всі обставини справи визнав винним валютника у шахрайстві. Призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк дев’ять років з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд зобов’язав стягнути з спритника на користь потерпілого майнову та моральну шкоду в загальній сумі 799 484 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися