Роман лучанина назвали національним бестселером
Волинь

Роман лучанина назвали національним бестселером

22 червня 2016, 15:18
0
0
Сподобалось?
0

У харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля» вийшов друком роман-дилогія «Чорноморець, матінко» лучанина Андрія Криштальського.

Ті хто читав захоплюючий роман про пригоди славного сотника УПА Чорноморця (Олексія Мельника із села Княже, що раніше входило до меж Горохівського району) відтепер зможуть ознайомитися з продовженням книги – новим гостросюжетним романом «Заступниця». Обидва твори вийшли друком під однією обкладинкою тиражем 10000 примірників і вже надійшли до книгарень, зокрема, на території Східної України. Герої твору – ті ж самі, що й у першій книзі, за винятком кількох сміливих персонажів, вояків УПА, узятих автором із самого життя, адже сюжет побудований на справжніх історичних фактах. У романі «Заступниця» інтрига тільки наростає: сміливі волинські повстанці намагаються врятувати від окупантів древню чудотворну ікону.

На запитання нашого кореспондента, чому книга вийшла у Харкові, а не у видавництві «Терен», яке очолює автор, Андрій Криштальський відповів:

– Мене привабив тираж 10 000 примірників. У моєму гаманці немає півмільйона гривень, щоб вкласти в таку книгу. Але головніше навіть не це. Книгу будуть продавати на території Східної України – там, де раніше проклинали вояків УПА. Я подивився на список книгарень і був вражений: від Краматорська й до Одеси, від Мукачевого й аж до Маріуполя. Тому без вагань віддав до Харкова права на видання. Може, це буде мій дрібний внесок у те, щоб моїх земляків більше не називали фашистами й головорізами.

Нагадаємо, що за першу книгу дилогії Андрій Криштальський був удостоєний літературної премії імені Василя Стуса.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися