Лучани підтверджують свої підписи за відкликання п’ятьох депутатів
Волинь

Лучани підтверджують свої підписи за відкликання п’ятьох депутатів

17 серпня 2017, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку триває непроста кампанія із відкликання п’яти депутатів міської ради Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Костянтина Петрочука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна. Після успішного збору необхідної кількості підписів, процес наштовхнувся на спротив та бездіяльність частини членів Луцької міської виборчої комісії. Майже 10 днів вона не могла та, відповідно до вимог закону, провести перевірку підписів лучан. Члени міської виборчої комісії від УКРОПу, Батьківщини, Народного фронту та ОПОБлоку зробили для цього усе необхідне. Самоусунувся від перевірки й міський Державний реєстр виборців, який контролюється так званою «тимчасовою владою Луцька» - його курує заступник міського голови Юрій Вербич. 9 серпня ініціатор процедури відкликання – депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький – оприлюднив звернення до лучан, які поставили свої автографи у підписних листах. Він закликав їх  прийти до Луцької міської виборчої комісії, яка знаходиться в приміщенні Луцької міської ради (вул. Богдана Хмельницького 19) в будній день з 8.30 по 17.30 та підтвердити в присутності членів комісії та представника правоохоронних органів достовірність відомостей, зазначених у підписних листах та достовірність підписів. Також попросив звернутися до луцького Державного реєстру виборців, який також знаходиться в приміщення Луцької міської ради на першому поверсі, з вимогою дати виписку з реєстру. Ці виписки потім слід поштою надіслати Артему Запотоцькому на адресу: 43000 м. Луцьк, вул. Пржевальського, 1а.

Станом на 15 серпня 420 лучан в присутності членів міської виборчої комісії та представника Нацполіції підтвердили, що вони дійсно ставили підписи за відкликання «тушок». По кожній перевірці складався окремий акт, який підписували члени міської виборчої комісії та поліцейський.

Нагадаємо, за відкликання кожної «тушки» було зібрано трохи більше 3000 підписів. Тобто потрібно було підтвердити автентичність трохи більше 300 підписів (10%).

Залишається отримати витяги з Держреєстру виборців. Таких витягів має бути мінімум 1600 (бо це виборча квота). На 15 серпня більше 500 лучан звернулося до Держреєстру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися