Через 16 років у Луцьк повернувся «Оберіг»
Волинь

Через 16 років у Луцьк повернувся «Оберіг»

9 листопада 2017, 16:53
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відродили фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг». Цьогоріч він об’єднав півсотні учасників з усієї України, навіть з Донбасу – як сольних виконавців, так і цілі музичні колективи. На одній сцені виступали відомі зірки і майже незнані гурти.

З 1989 року, коли «Оберіг» відбувся вперше, фестиваль став музичною візитівкою Волині. Музиканти збирали велелюдні зали пошановувачів співаного мистецтва впродовж багатьох років. Однак після виступів у 2001-му настало сумне затишшя. На цілих шістнадцять років зник «Оберіг» з луцької сцени.

Щоб відродити бардівський фестиваль, потрібні були немалі кошти. І цьогоріч Волинська обласна рада виділила 140 тисяч гривень на його проведення. З яким нетерпінням лучани та гості міста чекали на виступи музикантів! І не шкодували за подароване свято душі аплодисментів.

Відкрила концерт у Палаці культури «Пісня про Волинь», яку виконав Юрій Полі­щук. А справжній фурор справив виступ дуету «Простір музики» у складі Сергія Мороза та Ігоря Якубовського разом з академічним камерним оркестром «Кантабіле» Волинської обласної філармонії.

До речі, у цьому році фестиваль «Оберіг» був благодійним. Усі кошти, виручені від продажу квитків, будуть направлені на потреби 14-ї окремої механізованої бригади.

Лариса МАРТИНЮК, м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися