З 16 районів Волині утворять три чи чотири повіти?
Волинь

З 16 районів Волині утворять три чи чотири повіти?

27 жовтня 2019, 18:20
0
0
Сподобалось?
0

Наступний етап реформи місцевого самоврядування передбачає укрупнення об’єднаних територіальних громад у повіти чи округи (остаточно з назвою ще не визначилися). Для Волині пропонують три моделі поділу. У Мінрегіонбуді хочуть залишити три повіти замість 16 районів: Луцький (включатиме Горохівський, Рожищенський, Ківерцівський та власне Луцький райони), Володимир-Волинський (Іваничівський, Локачинський та Володимир-Волинський райони і місто Нововолинськ) та Ковельський (входитимуть Ковельський, Любомльський, Камінь-Каширський, Маневицький, Любешівський, Ратнівський, Старовижівський, Турійський і Шацький райони).   

Представники місцевого самоврядування Волині та київські експерти з таким баченням не згідні. Вони кажуть, що повітів на Волині має бути чотири. От тільки яких? Їхнє бачення у цьому також відрізняється. До формувань Луцького і Володимир-Волинського повітів зауважень практично немає.  А щодо Ковельського, то тут є декілька моделей.

Київські експерти пропонують зробити центр четвертого повіту у Камені-Каширському і включити до нього Ратнівський, Любешівський та Камінь-Каширський райони. Волинські ж експерти впевнені – така модель не є економічно вигідною для цих територій, і пропонують свій варіант четвертого повіту з центром у Маневичах. До нього мають увійти власне Маневицький, Любешівський та Камінь-Каширський райони.

Чия думка переможе – наразі невідомо.

Всі три моделі поділу області на повіти презентували на круглому столі, який відбувся у Луцьку в межах проєкту «Підготовка та громадське обговорення обґрунтованої пропозиції нового районного поділу всіх областей у рамках реформи місцевого самоврядування України».

Київські експерти обіцяли врахувати озвучені пропозиції при роботі щодо остаточного поділу районів на повіти. Потім його передадуть у Мінрегіонбуд. 

Зауважимо, що функція центру повіту зводитиметься до роботи у ньому державного урядника, який замінить теперішні адміністрації і контролюватиме місцеве самоврядування. На повітовому рівні також діятимуть територіальні підрозділи державних інспекцій.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися