Найкращі українські плавці змагалися в Луцьку
Волинь

Найкращі українські плавці змагалися в Луцьку

5 липня 2022, 15:09
0
1
Сподобалось?
1

Кілька місяців в Україні діяла заборона на проведення чемпіонатів. Лише нещодавно їх відновили, проте організовують змагання в тих регіонах, де ситуація є відносно спокійною.

У першому відкритому чемпіонаті Волинської області з плавання, який відбувся в Луцьку, взяли участь спортсмени з різних регіонів України, повідомляють Волинські новини.
Понад 130 спортсменів із Полтави, Києва, Харкова, Житомира, Кривого Рогу, Дніпра, Рівного змагалися за звання найкращих. У Луцьку зібралися плавці вищої спортивної майстерності від 14 років і старші.
«Представництво дуже велике. У нас тут багато майстрів спорту України, чемпіонів, рекордсменів і призерів чемпіонатів України, тому рівень спортсменів дуже високий, – розповідає президент Волинської обласної федерації плавання Віктор Самчук. – Ми фактично перебираємо функції центральних організацій і стараємося на місцях, де відносно спокійно, проводити ці старти».
Розпочали змагальну програму із найкоротшої 50-метрової дистанції, яку спортсмени долали вільним стилем. Це найбільш динамічний вид, де виступає максимальна кількість учасників.
Серед дівчат один із найкращих результатів показала майстер спорту України з плавання Софія Шишка з Кривого Рогу. Дівчина пропливла басейн у два боки за 27.90.
«Хочу потрапити на чемпіонати Європи, світу та йти далі. Нині я чемпіонка України. Поки цього достатньо. Басейн у Луцьку чудовий. Дуже дякую, що нас тут прийняли, допомагають нам і дають можливість тренуватися», – каже Софія.

Серед юнаків першим фінішував в останньому запливі, де стартували найсильніші плавці, Володимир Штанько з Полтави. Він є майстром спорту України і до цього звання йшов 12 років. Сьогодні його результат на 50-метрівці – 22.78. І хоча це не найкращий час у спортивній кар’єрі плавця, проте своїм виступом хлопець задоволений.
«Я показав непоганий час на дистанції. Мій найкращий результат – 22.37», – зазначає Володимир.
Серед луцьких плавців особливо вирізняється майстер спорту України з плавання Іван Гарбарчук. За два дні йому вдалося перемогти у трьох видах. В одному спортсмен посів друге місце.
Упродовж останніх двох місяців на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву тренуються найкращі спортсмени з північних та східних регіонів України. Їх забезпечили усім необхідним, щоб вони не переривали тренувального процесу і могли якісно підготуватися до відповідальних міжнародних стартів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися