Три колишні командири корвету «Луцьк» воюють проти України
Волинь

Три колишні командири корвету «Луцьк» воюють проти України

30 вересня 2022, 13:37
0
0
Сподобалось?
0

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру колишньому капітану ІІІ рангу ВМС України, який командував корветом «Луцьк», а тепер воює проти України.

Про це інформує прес-служба відомства.

У 2014 році після окупації Росією АР Крим українськи офіцер перейшов на службу до загарбників. Капітан ІІІ рангу після захоплення збройними формуваннями РФ його частини в Севастополі добровільно присягнув на вірність агресору. На сьогодні він командує російським протичовновим кораблем «Суздалець», який бере участь у російській збройній агресії проти України.

Мова про капітана ІІІ ранга Сергія Макеєва. Цікаво, що командувати кораблем його призначили якраз у 2014 році, буквально за місяць до початку анексії Криму. За державну зраду йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Відзначимо, що корвету «Луцьк» не дуже пощастило з капітанами. Попередник Макеєва Максим Ємельяненко, який командував кораблем з 2012 по 2014 і потім здав ворогу корвет «Тернопіль» , також перейшов на службу до росіян і нині є заступником командира сторожевого корабля «Питливий» ЧФ РФ.

Шлях зради обрав Григорій Бреєв, котрий очолював «Луцьк» у 2008–2009 роках. Нині він капітан фрегата «Адмірал Макаров» ЧФ РФ.

Обоє раніше уже також отримали підозри від українських правоохоронців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися