На головній площі Луцька знесуть старі дерева (фото)
Волинь

На головній площі Луцька знесуть старі дерева (фото)

7 жовтня 2022, 16:59
0
0
Сподобалось?
0

З Таетрального майдану Луцька приберуть кілька великих дерев, які висохли. Йдеться про 27-метрову ялину біля входу до Волинської обласної юнацької бібліотеки, ялину біля входу до Палацу культури та каштан справа від Волинського академічного обласного музично-драматичного театру.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Причини загибелі дерев обґрунтувала начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак. За її словами, передчасне всихання дерев – це проблема всіх міст, яка пов’язана з тим, що дерева ростуть у неприродних умовах і відповідно значно швидше відмирають. Призводить до цього цілий комплекс причин, з яких основні – агресивний вплив середовища, шкідники, хвороби і стрімкі зміни клімату.

Зелені насадження потерпають від хімічного впливу, ущільнення ґрунту і відповідно нестачі кисню, робіт, пов’язаних із прокладанням комунікацій, бідного складу ґрунтів, засолювання ґрунту, механічних пошкоджень.

На місці видалених ялин і каштана восени будуть проведені відновлювальні посадки з декоративних дерев та кущів, стійких до несприятливих змін клімату і антропогенного навантаження.

Крім вказаних дерев, на Театральному майдані є ще два каштани, термін життя яких підходить до завершення. Ці дерева уражені каштановою мінуючою міллю, передчасно скинули листя, а потім несподівано зацвіли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися