Луцьк обмежить доступ інших громад до своїх очисних
Волинь

Луцьк обмежить доступ інших громад до своїх очисних

28 червня 2023, 14:47
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку встановили тимчасовий мораторій на доступ до потужностей комунального підприємства «Луцькводоканал» в частині централізованого водопостачання та водовідведення для об’єктів, що знаходяться поза межами Луцької громади.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міськради 28 червня, пише «Конкурент».

Таке рішення стосується обʼєктів, на які не видано технічні умови на момент набрання чинності цього рішення.

«Протягом останніх років спостерігається зменшення технічної можливості для КП «Луцькводоканал» щодо забезпечення належного рівня надання послуг централізованого водопостачання суміжним громадам через значну віддаленість об’єктів споживачів (від станцій водозабору та майданчиків водопідготовки), недостатність потужностей існуючих майданчиків водопідготовки та необхідність заміни насосного обладнання на станціях другого підйому води», – йдеться у пояснювальній записці.

Ще 8 лютого 2023 року Луцька міська рада звернулася до голів суміжних територіальних громад щодо перспективи спільного використання потужностей КП «Луцькводоканал» для задоволення громад у централізованому водопостачанні або водовідведенні. Як зазначають у рішенні, конструктивної відповіді щодо зазначеної співпраці не отримали.

До комунального підприємства «Луцькводоканал» постійно звертаються з проханням видати технічні умови для приєднання будинків до їх мереж централізованого водопостачання і водовідведення, проте виробничі потужності підприємства обмежені, і воно не може обслуговувати таку велику кількість споживачів. Тому депутати й прийняли рішення встановити тимчасовий мораторій на видачу таких дозволів.

За словами очільника КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, мова про Підгайцівську та Боратинську громади. Їм запропонують взяти участь у співфінансуванні частини капітальних вкладень у КП «Луцькводоканал».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися