Волинські самооборонці самотужки зроблять 90 бронежилетів для батальйону тероборони
Волинь

Волинські самооборонці самотужки зроблять 90 бронежилетів для батальйону тероборони

23 липня 2014, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

Дев'яносто одиниць «народних» бронежилетів додатково отримає перший батальйон територіальної оборони Волинської області. Про це розповів заступник керівника штабу Самооборони Майдану Волині Сергій Чуріков.

Командир Волинського батальйону територіальної оборони звернувся до громадського формування із проханням допомогти зі спорядженням бійців військової структури, адже у них нічого немає.

«Причина проста, батальйон на сто відсотків сформований із волинян. Це 375 бійців. Ми бачимо, що влада бездіє повністю. За державний кошт закуплено 10-15 бронежилетів, все решта - допомога спонсорів», - констатує Чуріков.

Загалом Самооборона Майдану за дуже короткий термін виготовить 90 «народних бронежилетів». Так, 23 липня уже надійшли чохли для бронежилетів «Osprey» із розвантажувальною модульною системою. Нелегким шляхом Самообороні вдалося знову закупити бронеплиту, яка уже порізана на рівні шматки та чекає обробки скловолокном.

Окрім цього з Польщі надійдуть 260 кг кевларових пакетів і додаткові розвантажувальні модулі. Кевларові пакети додатково будуть  захищати шию та плечі, найбільше вони знадобляться воякам, що вартують на блокпостах.

Загальна сума такої допомоги обійшлася у більше ніж 100 тисяч гривень. Це кошти простих громадян та спонсорів.

Проте, у цю суму не входить оцінка технічних робіт, перевезення матеріалів з-за кордону, пошук ресурсів. В такому випадку на ринку, - каже Чуріков, - це б обійшлося у близько 300 тисяч гривень.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися