У морзі Волновахи лежать тіла 12 волинян
Волинь

У морзі Волновахи лежать тіла 12 волинян

27 серпня 2014, 11:38
0
-1
Сподобалось?
-1

За останні дні у боях у Донецькій області значні втрати понесла 51-ша окрема механізована бригада з Володимра-Волинського. Про це повідомляють у Фейсбук волонтери Роман Мартинюк та Костянтин Зінкевич, які тримають зв'язок з військовими. Підрозділи волинської бригади знаходяться у секторі, де йдуть вирішальні бої за Іловайськ. Тут українським військовим протистоять уже не місцеві маргінали та прості сепаратисти, як раніше. Переважно по той бік стоять у цьому районі штатні російські військові підрозділи, зокрема 331-я дивізія ВДВ РФ. Ворог обстріляв два блокпости 51-ї ОМБР. Один з них був повністю знищений. Також в оточені перебував 3-й батальйон бригади - той самий, який поніс перші серйозні втрати під Волновахою. Його постійно обстрілювали бойовики та російські військові.

За інформацією, яку надав заступник військового комісара Волинської області Володимир Бондарук, нині у моргу Волноваського району, куди вивезли убитих, тіла дванадцяти волинян. Нині відбувається їх ідентифікація, експертизи та розтини. Ще чимало бійців потрапили у полон. За офіційними даними по лінії Міноборони на даний момент загинули 56 волинян.

Волонтери оперують куди більш страшними цифрами. Зокрема Роман Мартинюк говорить про десятки загиблих і близько 40 полонених. Ще куди більш страшні дані Костянтина Зінкевича. Він нарахував близько сотні загиблих, ще чимало захоплених у полон та просто зниклих безвісти, про яких немає ніякої інформації.

«Командиру зенітно-ракетного дивізіону майору Олександру Кондисюку відірвало ногу, і Сашко підірвав себе гранатою. Вбитий командир зенітної батареї майор Олексій Шепелюк. Вбитий командир мінометної батареї капітан Анатолій Шилік», - написав Костянтин Зінкевич про деякі подробиці боїв.

Редакція сайту і тижневика "Вісник+К" приносить щирі співчуття усім родичам загиблих воїнів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися