Вступив у дію закон про медичну реформу
Україна

Вступив у дію закон про медичну реформу

30 січня 2018, 17:25
0
-1
Сподобалось?
-1

Сьогодні набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII від 19.10.2017.

Як зазначають у МОЗ, підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року. Нині йде робота над створенням Національної служби здоров’я України – національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. Планується, що відповідний орган запрацює до липня. Уряд уже розробив методику розрахунку вартості медичних послуг.

«Також перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету», - пояснюють у міністерстві.

Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, яка наразі працює в тестовому режимі.

Українці зможуть обирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними декларації з квітня 2018 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися