НАТО просять придбати або взяти в оренду французькі кораблі «Містраль», аби вони не дісталися Росії
Світ

НАТО просять придбати або взяти в оренду французькі кораблі «Містраль», аби вони не дісталися Росії

4 червня 2014, 17:59
0
1
Сподобалось?
1

Стурбовані американські конгресмени попросили НАТО купити або взяти в оренду вертольотоносці «Містраль», які Франція будує для Росії. Відповідний лист вони направили генеральному секретарю альянсу Андерсу Фогу Расмуссену.

Після кримських подій Вашингтон намагався переконати Париж скасувати поставку високотехнологічної військової техніки до Росії. Франція відповіла, що скасування угоди завдало б більше шкоди Парижу, ніж Москві: контракт вартістю 1,66 мільярда доларів дає країні близько тисячі робочих місць.

Однак у середині травня міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус допустив, що договір може бути розірваний. За його словами, остаточне рішення буде ухвалене в жовтні, повідомляє «Еспресо ТВ».

Перший корабель «Містраль»  з написом на борту «Владивосток» повинен бути поставлений до Росії у жовтні 2014 року, а другий - «Севастополь» - у 2015 році.

Контракт на будівництво двох «Містралей» був підписаний у червні 2011 року. Всього Росія планувала замовити у Франції 4 вертольотоносця такого класу, проте строк будівлі ще двох кораблів був перенесений з 2013 на 2016 рік. При укладенні контракту по «Містралю», Франція передала російській стороні усі технології.

Кораблі типу «Містраль» здатні виконувати відразу чотири різних завдання: десантувати на сушу військові частини, приймати важкі й легкі вертольоти, бути центром командування та плавучим шпиталем. На кораблі може одночасно розташовуватися десант чисельністю 450 осіб (короткочасно до 900 чоловік) і до 16 важких вертольотів в комбінації 8 Ка-52К + 8 Ка-29, тобто вісім бойових і вісім транспортних. Для вертольотів передбачений ангар площею 1800 кв. м. «Містралі» для Росії отримають артилерійські установки АК- 630 калібру 30 міліметрів в передній частині по правому борту і в задній частині корабля по лівому борту. Зенітні ракетні установки 3М47 з ПЗРК «Ігла» розмістяться спереду по правому борту і ззаду - по лівому. Українські військові на практиці вже познайомилися на сході країни з практичним використанням терористами переносних ракетних комплексів російського виробництва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися