У Росії через санкції хочуть відмовитися від виплат матерям і розвитку медицини
Світ

У Росії через санкції хочуть відмовитися від виплат матерям і розвитку медицини

1 жовтня 2014, 16:36
0
0
Сподобалось?
0

Мінекономрозвитку РФ запропонувало урядовій комісії з оптимізації закрити програму материнського капіталу. Такий захід, на думку відомства, може дозволити заощадити близько 300 млрд рублів щороку. Міністерство аргументує своя пропозицію тим, що виплати по материнському капіталу не мотивують сім'ї до збільшення загальної кількості дітей.

Материнський капітал - це державні виплати при народженні або всиновленні другої, третьої та наступної дитини. У 2014 році виплати по ній становлять понад 400 тисяч рублів або $12 тис на одну дитину.

Також запропоновано скоректувати або відмінити ще ряд держпрограм: «Розвиток охорони здоров'я», «Розвиток транспортної системи», «Розвиток наук і технології», пишуть «Наші гроші».

Неформальна мета комісії - підготовка до урізання витрат, яке може послідувати, якщо нинішня геополітична ситуація збережеться тривалий час, а економіка перестане генерувати колишні доходи, пише видання. «Різати витрати треба заздалегідь», - сказав на зустрічі з журналістами в понеділок глава Мінфіну Антон Сілуанов.

Разом з тим, Держдума вчора прийняла закон про підтримку громадян Росії, у яких за рішенням іноземних судів було конфісковано закордонне майно. Таким громадянам вартість майна будуть компенсувати з державного бюджету РФ.

Одним з перших претендентів на компенсацію може стати бізнесмен Аркадій Ротенберг, близький товариш та партнер по дзю-до президента Володимира Путіна. Він знаходиться у списку осіб, на які накладено міжнародні санкції через анексію Криму Росією, відтак нещодавно Італія арештувала квартиру та кілька вілл Ротенберга на Сардинії. Вартість арештованого майна оцінюється у 30 мільйонів євро. Ротенберг заробив свої статки під час правління Путіна, отримуючи великі підряди в системі «Газпрому».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися