Нове у мобілізації: чоловікам присвоюватимуть спеціальні електронні коди
Актуально

Нове у мобілізації: чоловікам присвоюватимуть спеціальні електронні коди

19 червня 2023, 17:11
0
0
Сподобалось?
0

В Україні вирішили вдосконалити процес мобілізації. Стало відомо, що всі військовозобов’язані отримають електронні коди, які спростять призов до ЗСУ, пише today.ua.

Українські військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази. Усі дані про військовозобов’язаних, які зараз представлені у паперовому вигляді, оцифрують. Кожному чоловікові віком 18–60 років присвоять електронний код.

Електронні коди видаватимуть не лише військовозобов’язаним, а й призовникам, а також резервістам. Наразі електронна база перебуває на стадії розробки. Коди, які вручатимуть українцям, складатимуться з 19 цифр та шифруватимуть у собі всю особисту інформацію про власника. Процес формування бази даних має завершитися до кінця цього року, а потім її зможуть використати усі уповноважені силові структури.

Очікується, що код міститиме не лише персональні дані українця, а й показуватиме, де він знаходиться. Це значно спростить роботу військкоматів, бо чоловіків не доведеться шукати. Зазначені коди вклеять кожному у його військовий квиток.

Процедура нагадуватиме вручення повісток. Громадяни, які офіційно працевлаштовані, можуть отримати спеціальний виклик від представників військкоматів, які прибули на їхні робочі місця. У документі буде зазначено зобов’язання з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для актуалізації даних. Щодо офіційно безробітних осіб, їх закликають добровільно з'явитися до ТЦК та СП.

Завдяки зазначеному нововведенню, повістки вручатимуть абсолютно всім, навіть чоловікам з «білим квитком» та звільненням від служби у воєнний період. Їм також потрібно буде відвідати військкомат і, можливо, навіть пройти медкомісію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися