Імпортні ліки продають із націнкою... до 600%!
Україна

Імпортні ліки продають із націнкою... до 600%!

5 квітня 2015, 23:17
0
0
Сподобалось?
0

Антимонопольний комітет порекомендував імпортерам привести ціни до економічно обгрунтованих показників. Адже націнки, які роблять аптечні мережі, відверто вражають. Інколи ліки, поки потрапляють до покупця, дорожчають у… шість разів! Про це пише «Високий Замок».

«Деякі лікарські засоби, які реалізуються в аптеках, мають необґрунтовану торговельну націнку до 600%», - таку цифру озвучив голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Андрій Басараба. 
У територіальному відділенні АМК припускають, що імпортери, які завозять ліки в Україну, могли змовитися між собою. На таку думку представників контролюючого органу наштовхнули результати дослідження вартості лікарських засобів і націнки на них. 
«»Надали рекомендації імпортерам, щоб вони привели ціни на ліки до економічно обґрунтованих показників. У рекомендаціях йшлося про необхідність зменшення кількості посередників між виробником і кінцевим реалізатором. Адже АМКУ має багато підтверджених фактів, коли ціни, встановлені виробниками ліків, після перетину кордону України виростали у кілька разів», - заявив Андрій Басараба. 
На думку голови обласного територіального відділення, причиною завищення цін на медикаменти могли також послужити бюрократичні перепони - сертифікація, атестація, реєстрація, імпортні мита. 
«Люди приходять в аптеку і починають звинувачувати нас, що це ми завищуємо ціни. Але звертатися треба до постачальників. Вони могли придбати препарат у виробника за 50 гривень, а нам — продати його по 300, - виправдовуються провізори. - Припускаємо, що у вартість закладають можливі ризики, адже невідомо, скільки завтра буде коштувати долар»... 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися