До школи – влітку, ЗНО – у серпні?
Україна

До школи – влітку, ЗНО – у серпні?

5 квітня 2020, 21:26
0
-5
Сподобалось?
-5

У зв’язку із загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

Отож, якщо карантин закінчиться до першого тижня червня, навчання для школярів продовжиться до 1 липня включно. Випускники 11-х класів також вчитимуться до кінця червня і готуватимуться до тестування. ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.

В іншому випадку, якщо карантин буде продовжено до початку серпня – усі учні, окрім 11-го класу, закінчать навчання дистанційно наприкінці травня та отримають відповідні документи. У перший місяць 2020–2021 навчального року наздоганятимуть те, що «засвоювали» вдома під час карантину. Крім того, навчання триватиме до кінця червня.

ЗНО для учнів 11-го класу стартуватиме в середині серпня і завершиться до середини вересня. Вступна кампанія триватиме до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів стартує з 1 вересня.

Через епідеміологічну ситуацію буде скасовано державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.

Дата проведення пробного ЗНО залежить від терміну карантину.

Можливість скласти його напередодні тестування буде надана усім, хто зареєструвався і заплатив за послугу.

Щоправда, озвученими сценаріями від міністерства освіти обурилися педагоги та батьки. Вони вважають знущанням заганяти дітей за шкільні парти влітку. У класах немає кондиціонерів, повітря у кабінетах під час спеки нагріватиметься до 50 градусів – в таких умовах неможливо навчатися. Також невідомо, коли тоді йти педагогам у відпустки, які, як відомо, тривають по кілька місяців, та коли у школах робити ремонти.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися