В Україні ЗНО складатимуть в червні-липні, вступ у вузи – в кінці серпня
Україна

В Україні ЗНО складатимуть в червні-липні, вступ у вузи – в кінці серпня

23 травня 2020, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство освіти і науки планує реалізувати перший з двох сценаріїв проведення зовнішнього незалежного оцінювання і розпочати тестування 25 червня. Якщо, звісно ж, поступовий вихід з карантину вібудеться, як заплановано.

Біженці та іноземці можуть вчитися на бюджеті

Оскільки пробне зовнішнє незалежне оцінювання ще не проводилося, а діти за нього вже заплатили, воно відбудеться буквально напередодні основного – орієнтовно 15 і 17 червня. А вже 25 червня складатимуть перший предмет ЗНО, останній – 17 липня. Відповідно, усі дати вступної кампанії зсунуті на кінець серпня. Так, для вступників, які цьогоріч закінчують школу, реєстрація електронних кабінетів триватиме з 13 до 22 серпня.

З нововведень – розширено категорії вступників, що можуть скористатися правом на переведення на вакантні місця державного замовлення. Це особи, у яких один з батьків (усиновлювачів) був поліцейським, котрий загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою під час виконання ним службових обов’язків. Іноземці, ті, кого визнано біженцями, та хто потребує додаткового захисту мають право вступати нарівні з громадянами України на бюджет. Але для цього доведеться успішно скласти ЗНО і подати п’ять заяв на бюджетні місця в університеті, як і всім решта.

Подавайте сертифікати різних років

Для вступу на бакалавра прийматимуть сертифікати ЗНО чотирьох років: 2017 (крім іноземної мови), 2018, 2019 і 2020 років з усіх предметів. Абітурієнт зможе подавати їх у будь-якій комбінації, наприклад, в одному пакеті один сертифікат 2017 року, інший – 2018. Порогом для вступу на бюджет будуть 125 балів і залишається можливість подати п’ять заяв на будь-які спеціальності.

Для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія» поріг становитиме 150 балів ЗНО з другого і третього конкурсних предметів. А бал на спеціальності «Право», «Публічне управління і адміністрування», «Міжнародні відносини» – 140.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися