Вийшла книга Володимира Краснодемського
Україна

Вийшла книга Володимира Краснодемського

1 квітня 2023, 18:15
0
1
Сподобалось?
1

Читачі «Вісника+К» та журналу «Люди і долі» добре знають ім’я одного з наших авторів Володимира Краснодемського – журналіста, публіциста, письменника, поета, колишнього заступника головного редактора газети «Голос України». Його цікаві газетні публікації та новели нікого не залишать байдужими – «Як гусак Дорко заговорив», «Стефко і Славка», «Страсна п’ятниця» та інші. Третього квітня Володимир Франкович святкуватиме 70-ліття. До цього ювілею у видавництві «Вісника+К» вийшла книжка Володимира Краснодемського «І гірко плакали півонії». А зробив йому такий незвичайний подарунок наш шеф-редактор, а його однокурсник, близький товариш Євген Хотимчук. І передав книжку у Швейцарію, де тепер живе Володимир Краснодемський.

У передмові до книжки Євген Якович пише: «Володя виділявся в університеті на нашому факультеті журналістики з першого курсу. Коли ми десь гуляли, пили чарку, він писав, писав, писав... І по закінченні навчання з нього вийшов найкращий журналіст з нас усіх. Я підкреслюю: не кращий, а найкращий. Писав одразу багато, матеріали були глибокі, вправні, різносторонні. Він тому й добився чималих висот у журналістиці. Ми всі за нього раді, тішимося. Уже в літах Володя взявся за художнє слово. Я підтримав його гаряче. Ту невелику кількість новел та оповідань, що встигли побачити світ у журналі «Люди і долі», я все ж зібрав докупки і видав у друкарні сина Тараса. Прочитайте. Вони вийшли маленьким тиражем, вражають своєю свіжістю, теплотою, щирістю. Читаються легко, цікаво, просто. Воістину написано талановито. Шкода, що мало. Засвідчують, що автору є про що сказати людям. Гадаємо, це лише початок малих і великих полотен. Сподіваємося, що Володимир Франкович продовжить творити».

У книжці «І гірко плакали півонії» поєднано оповідання Володимира Краснодемського про сучасних героїв України, які віддали життя на російсько-українській війні, та патріотів, котрі виборювали Незалежність України у комуністичні часи. Вміщено не тільки ліричні твори, а й вагомі історичні дослідження, які зацікавлять кожного.

Володимира Франковича КРАСНОДЕМСЬКОГО 

з 70-літтям щиро вітають Євген Хотимчук та його вісниківська команда. 

Бажаємо ювіляру міцного здоров’я, творчого довголіття, з роси і води!

ВІСНИКІВЦІ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися