Волинянин написав історію львівських готелів
Волинь

Волинянин написав історію львівських готелів

3 вересня 2023, 12:00
0
1
Сподобалось?
1

Нещодавно у видавництві «Твоя підпільна гуманітарка» вийшла книга нашого земляка Дениса Мандзюка «Готелі старого Львова. Власники, постояльці, авантюри». Талановитий журналіст і невтомний дослідник, син відомого письменника, нині покійного Феодосія Мандзюка, розкриває історію найбільш туристичного міста України через долі та пригоди його знаменитих гостей – поетів, письменників, політиків, а також різноманітних шулерів, пройдисвітів та самогубців. 

Це вже не перша книга випускового редактора журналу «Локальна історія». Лучанин, який живе у Львові, написав «Коротку історію українського футболу в Галичині», «Право на смерть. Самогубства у Львові часів цісарства».

Читаючи унікальне дослідження «Готелі старого Львова», я дивувався і захоплювався автором. Скільки Денису довелося перечитати старих польських, німецьких і українських газет в архівах і наукових бібліотеках, щоб по крупинці зібрати кримінальні й детективні історії, які траплялися в готелях. За красивими вивісками вбивали, кохали, грабували й зраджували. Мені також неодноразово доводилося жити у різних львівських готелях. Серед улюблених, які найбільше вражають – це «Жорж» – найстаріший, найвишуканіший, найпопулярніший. У книзі детально описана історія цього закладу, якому вже понад 200 років.

– Основне призначення готелю – бути притулком на ніч. Але під їхніми фасадами кипить цілком своя історія видатних людей, пригод, радощів і розчарувань, комедій і трагедій. Як не дивно, досі ніхто не зібрав ці випадки під однією обкладинкою. Що ж, тримайте першу спробу, – розповідає Денис Мандзюк. 

У цій красиво виданій книзі 352 сторінки і кольорова вкладка. Понад сто ілюстрацій: фотографії, листівки, реклами, газетні шпальти. Словом, це творіння, яке приємно не тільки читати, а й розглядати, мацати і нюхати.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися