В селах Луцької громади зменшать тариф на вивезення сміття
Україна

В селах Луцької громади зменшать тариф на вивезення сміття

29 серпня 2023, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

У селах Луцької громади з 1 вересня знизиться тариф на вивезення сміття.

Таке рішення прийняли у зв'язку з тим, що надходило багато скарг від жителів сільської місцевості, – розповів Суспільному директор комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк.

"Ми це перевірили, приїхав інститут, зробили дослідження, і дійсно підтвердилось, що великогабаритних відходів набагато менше в сільській місцевості, ніж у місті", – говорить керівник комунального підприємства.

Тариф на вивезення сміття у Луцькій громаді підняли у липні цього року, відповідне рішення ухвалили під час виконкому Луцької міської ради 19 липня, у серпні тариф для жителів сіл переглянули, — каже директор комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк.

У Луцькій громаді 34 села, з них щоденно вивозять тверді побутові відходи три вантажівки, – говорить водій В’ячеслв Павлюк. Додає, що вдень збирає по шість-сім тонн сміття.

Головна економістка комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" Ірина Ковальчук каже, що тариф для жителів сіл зменшиться в середньому на 13 гривень.

З її слів, в багатоповерхових будинках був тариф 38 гривень 47 копійок. З першого вересня має бути 26 гривень 72 копійки. Тариф зменшиться на 11 гривень 75 копійок. Для мешканців будинків з присадибною ділянкою зменшення тарифу відбулося на 14 гривень 71 копійку. Було 43 гривні 43 копійки, відповідно з першого вересня має бути 28 гривень 72 копійки.

Щодня з сіл Луцької громади вивозиться понад 20 тонн сміття, – сказав директор підприємства Володимир Марценюк.

Що відомо про тарифи на вивезення сміття у Луцьку

Востаннє тариф на вивезення сміття у Луцьку збільшувався в січні 2023 року. Також у платіжках тоді додалась плата за абонентське обслуговування, якої раніше в місті не запроваджували.

Перед цим тариф на вивіз сміття у Луцьку збільшували у листопаді 2021 року. Відповідне рішення ухвалили члени міськвиконкому. Тоді тариф підвищився на 60%.

У квітні 2023 року у Луцьку комунальники почали замінювати старі оцинковані контейнери для побутових відходів на нові пластикові. Роботи розпочали з 55-го мікрорайону обласного центру. Там встановили 38 нових баків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися