Святковий рецепт торта «Зелений мох»
Україна

Святковий рецепт торта «Зелений мох»

20 березня, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Зелений, незвичайний і напрочуд смачний. Пляцок з додаванням секретного інгредієнта та прошарований кремом з маскарпоне стане зіркою десертного столу. Можна додати чорницю і листочки м’яти або покласти маленькі шоколадні яйця.

Час: 1,5 години

Інгредієнти:

– 450 грамів замороженого шпинату;

– 1 склянка цукру (або цукрової пудри);

– 3 яйця;

– 2 склянки пшеничного борошна;

– 2 ложки розпушувача;

крем:

– 250 грамів сиру маскарпоне (холодного);

– 200 мілілітрів вершків 36% або 30% (холодних);

– 4 столові ложки цукрової пудри;

– 1 чайна ложка ваніліну.

Заморожений шпинат розморозьте в ситечку, потім відіжміть зайву воду і збийте блендером до однорідності.

Після промивання покладіть свіжий шпинат у каструлю та нагрівайте його, помішуючи, приблизно 1 – 2 хвилини, поки він не зів’яне, потім збийте його в пюре.

Яйця покладіть в миску, залийте теплою водою з-під крана і залиште на кілька хвилин, при необхідності змініть воду на теплішу.

Розігрійте духовку до 180 градусів С.

Розбийте яйця в миску, додайте цукор і збийте до пишної маси.

Потім, постійно збиваючи, тонкою цівкою влийте олію.

Додайте шпинатне пюре і перемішайте на низькій швидкості міксером до з’єднання інгредієнтів в однорідну масу.

Окремо просійте борошно і змішайте з розпушувачем.

Влийте до збитих яєць і перемішайте на низькій швидкості, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.

Вилийте масу у форму для випікання діаметром 24 сантиметри (застеліть папером дно) і випікайте приблизно 40 – 45 хвилин (до сухого сірника).

Вийміть і повністю остудіть.

Охолоджені сир маскарпоне і вершки викладіть в чашу міксера, додайте цукрову пудру і ваніль.

Збивайте кілька хвилин, поки суміш не збільшиться в об’ємі та не стане пишною.

Корж розріжте на 2 частини. Нижню покладіть на підставку або тарілку для торта. Викладіть крем маскарпоне.

Ложкою вийміть зелену серединку з верхньої зеленої частини коржа і викладіть її на крем. Порожній "купол" тіста використовувати не будемо.

Прикрасьте фруктами та листочками м'яти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися