Зелений, незвичайний і напрочуд смачний. Пляцок з додаванням секретного інгредієнта та прошарований кремом з маскарпоне стане зіркою десертного столу. Можна додати чорницю і листочки м’яти або покласти маленькі шоколадні яйця.
Час: 1,5 години
Інгредієнти:
– 450 грамів замороженого шпинату;
– 1 склянка цукру (або цукрової пудри);
– 3 яйця;
– 2 склянки пшеничного борошна;
– 2 ложки розпушувача;
крем:
– 250 грамів сиру маскарпоне (холодного);
– 200 мілілітрів вершків 36% або 30% (холодних);
– 4 столові ложки цукрової пудри;
– 1 чайна ложка ваніліну.
Заморожений шпинат розморозьте в ситечку, потім відіжміть зайву воду і збийте блендером до однорідності.
Після промивання покладіть свіжий шпинат у каструлю та нагрівайте його, помішуючи, приблизно 1 – 2 хвилини, поки він не зів’яне, потім збийте його в пюре.
Яйця покладіть в миску, залийте теплою водою з-під крана і залиште на кілька хвилин, при необхідності змініть воду на теплішу.
Розігрійте духовку до 180 градусів С.
Розбийте яйця в миску, додайте цукор і збийте до пишної маси.
Потім, постійно збиваючи, тонкою цівкою влийте олію.
Додайте шпинатне пюре і перемішайте на низькій швидкості міксером до з’єднання інгредієнтів в однорідну масу.
Окремо просійте борошно і змішайте з розпушувачем.
Влийте до збитих яєць і перемішайте на низькій швидкості, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.
Вилийте масу у форму для випікання діаметром 24 сантиметри (застеліть папером дно) і випікайте приблизно 40 – 45 хвилин (до сухого сірника).
Вийміть і повністю остудіть.
Охолоджені сир маскарпоне і вершки викладіть в чашу міксера, додайте цукрову пудру і ваніль.
Збивайте кілька хвилин, поки суміш не збільшиться в об’ємі та не стане пишною.
Корж розріжте на 2 частини. Нижню покладіть на підставку або тарілку для торта. Викладіть крем маскарпоне.
Ложкою вийміть зелену серединку з верхньої зеленої частини коржа і викладіть її на крем. Порожній "купол" тіста використовувати не будемо.
Прикрасьте фруктами та листочками м'яти.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!