Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст. Вона готується винятково без м'яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.
Інгредієнти
- Рис 1 скл.
- Вода 2 скл.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- перець болгарський 1 шт.
- помідори свіжі 2 шт.
- часник 3 зубки
- куркума 1 ч. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- олія
Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.
Рис ретельно промийте великою кількістю води.
В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.
Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.
Поради:
За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.
Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!