Міжнародний день супу: легкі весняні страви з сезонних продуктів
Україна

Міжнародний день супу: легкі весняні страви з сезонних продуктів

5 квітня, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

Суп – універсальна страва, яку готують у кожній країні світу. Із сезонних продуктів можна приготувати силу-силенну смачних наїдків. Смачно 24 зібрав кілька ідей для особливих смаколиків.

Вершковий суп з брокколі з грінками

Інгредієнти:

– 500 грамів брокколі;

– 240 грамів картоплі середнього розміру;

– 50 грамів моркви;

– 100 грамів цибулі;

– 50 грамів цибулі-порею;

– 50 мілілітрів олії;

– 1000 літр овочевого бульйону;

– 50 грамів вершків (12%);

– 100 грамів плавленого вершкового сиру;

– 50 грамів грінок.

Приготування:

Цибулю наріжте дрібними кубиками, а зелену частину цибулі-порею скибочками.

Потім обсмажте інгредієнти в розігрітій олії на сковороді.

Ретельно вимийте моркву і наріжте її брусочками.

Додайте до овочів і продовжуйте смажити.

Зваріть овочевий бульйон в каструлі.

Додайте до нього нарізану кубиками картоплю. Продовжуйте варити на повільному вогні.

Потім додайте обсмажені овочі та суцвіття брокколі. Приправте суп сіллю і перцем.

Продовжуйте варити, поки овочі не стануть м’якими.

На завершення додайте в суп плавлений сир і вершки.

Інгредієнти подрібніть блендером до отримання однорідної консистенції.

Подавайте крем з грінками.

Весняний суп мінестроне

Інгредієнти:

– 4 столові ложки оливкової олії;

– пів цибулини;

– 2 зубчики часнику;

– 3 молоді картоплини;

– 2 літри бульйону;

– лавровий лист і запашний перець до смаку;

– 4 столові ложки дрібних макаронів;

– 1 банка білої квасолі;

– 2 склянки нашаткованої молодої зеленої капусти;

– 1/3 брокколі;

– пів цукіні;

– 50 грамів зеленої квасолі;

– подрібнений базилік (приблизно 2 столові ложки);

– 4 столові ложки дрібно натертого пармезану.

Приготування:

У великій каструлі обсмажте на оливковій олії нарізану кубиками цибулю.

Додайте дрібно натертий часник та очищену і нарізану кубиками картоплю і трохи обсмажте.

Влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте лавровий лист і зелень.

Додати макарони і варіть приблизно 5 хвилин.

Додайте консервовану білу квасолю разом з усією рідиною. Знову доведіть до кипіння, потім варіть приблизно 2 – 3 хвилини.

Додайте дрібно нашатковану капусту, потім невеликі суцвіття брокколі та нарізані цукіні й доведіть до кипіння.

Тим часом помийте зелену квасолю та додайте у суп.

Варіть близько 3 хвилин, поки всі овочі не стануть м’якими.

Приправте суп сіллю і меленим перцем з м'ясорубки.

Додати подрібнений базилік, половину тертого сиру.

Перемішайте і зніміть суп з вогню.

Подавайте з рештою пармезану та додатковою оливковою олією, якщо хочете.

Суп зі шпинату

Інгредієнти:

– 1 столова ложка оливкової олії;

– 1 столова ложка вершкового масла;

– 1 цибулина;

– 1 морква;

– 3 картоплини;

– 1 літр овочевого бульйону;

– 1 лавровий лист і запашний перець;

– 100 грамів плавленого сиру;

– 100 грамів шпинату;

– 4 яйця.

Приготування:

У широкій каструлі обсмажте нарізану кубиками цибулю.

Зріжте зелене листя цибулі-порею.

Білу і світло-зелену частини розріжте уздовж навпіл, ретельно промийте, потім наріжте скибочками.

Додайте в каструлю, посоліть і поперчіть і смажте, періодично помішуючи, приблизно 2 – 3 хвилини.

Додайте очищену і натерту моркву і смажте, помішуючи, близько 2 хвилин.

Додайте очищену і нарізану кубиками картоплю і знову смажте 2 хвилини, періодично помішуючи.

Влийте гарячий бульйон, додайте лавровий лист і духмяний перець і доведіть до кипіння.

Накрийте кришкою і готуйте приблизно 10 – 15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

Додайте в суп плавлений сир і повністю його розтопіть, помішуючи.

Зніміть суп з вогню, додайте промитий шпинат, всипте в суп і перемішайте.

Подавайте зі звареним круто яйцем.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися