Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт
Україна

Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт

2 квітня, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

Для приготування цього тіста використовуйте будь-який розсіл і картопляний відвар. Тісто виходить пишним, повітряним та не вбирає багато олії.

 З нього можна приготувати пиріжки з солодкою й солоною начинкою. Вони будуть смачним доповненням для перших страв або чаю, а також для перекушування.

Інгредієнти

  • борошно пшеничне 800 г
  • розсіл огірковий 200 г
  • відвар картопляний 200 г
  • дріжджі сухі 7 г
  • олія (в тісто) 4 ст. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • олія (для смаження)

Картоплю очистьте і відваріть до готовності. Приготуйте з неї пюре, а картопляний відвар охолодіть до кімнатної температури.

До глибокої миски налийте розсіл і картопляний відвар. Додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Накрийте плівкою і поставте до теплого місця на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися майже втричі.

Поки тісто підходитиме, приготуйте будь-яку начинку.

Розділіть тісто на рівні частини, кожну розкачайте в коржик. Викладіть посередині начинку, сформуйте пиріжки та злегка притисніть.

Обсмажуйте в глибокій сковороді з великою кількістю олії до золотистої хрумкої скоринки.

Поради:

Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Для начинки використовуйте картопляне пюре з обсмаженою цибулею, грибами або начинку з фаршу, капусти чи повидла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися