Полтавські галушки із салом та грибами: рецепт автентичної страви
Україна

Полтавські галушки із салом та грибами: рецепт автентичної страви

22 березня, 12:37
0
0
Сподобалось?
0

Полтавські галушки – дуже смачна та ситна страва, основа якої – пишне тісто на кефірі. Готується страва в ідеалі у пароварці або зі спеціальною насадкою на каструлю чи мультиварку. Обов'язковим елементом для подачі страви є смажене сало з цибулею, яке надасть страві дуже приємного смаку та аромату.

Тісто:

  • Борошно – 600 г
  • Вода – 250 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Кефір

Додатково:

  • Сало
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби – 250 г
  • Вершки10% – 200 мл

Спосіб приготування:

1. Змішайте борошно з содою, влийте кефір і воду, замісіть тісто.

2. Посмажте сало, додайте гриби та цибулю, смажте до готовності. Влийте вершки.

3. З тіста зробіть ковбаску, поріжте. Викладіть основу на спеціальну підставку для приготування вареників на пару. Перед цим змастіть її олією.

4. Воду доведіть до кипіння, готуйте галушки на пару, доки вони не збільшаться у розмірі.

Готові галушки викладіть тарілку, зверху викладіть сало, гриби із вершками!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися