Україна

Харків Леніна не відновлюватиме!

3 жовтня 2014, 22:47
2
3
Сподобалось?
3

 

У Харкові тоталітарного вождя знесли... законно! Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Губернатор послався на Указу президента України від 12 червня 2009 року.

Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА, розпорядження №517 від 28 вересня 2014 року, згідно з яким відповідним структурам було доручено вжити заходів по виключенню пам'ятника Леніну в центрі Харкова з реєстру пам'яток історії та культури, а після - вжити заходів з демонтажу пам'ятника, було видано, не порушуючи закон. Його було підписано з метою врегулювання ситуації навколо пам'ятників епохи тоталітаризму на підставі Закону України «Про охорону культурної спадщини» та на виконання Указу президента України від 12 червня 2009 року «Про додаткові заходи щодо увічнення пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», керуючись статтею 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

 «Харківська обласна державна адміністрація вважає, що Володимир Ілліч Ленін причетний до репресій, які відбувалися на території України під час громадянської війни і після неї», - підкреслив Ігор Балута. Він прикладами проілюстрував, як Харківська міська рада не береже пам'ятники радянського режиму: «Той же пам'ятник Героям Революції, який демонтували з площі Конституції напередодні Євро-2012. Його мали зібрати і встановити в сквері на ХТЗ. Де він тепер? Потім Алея комсомольців ... Молоді люди, які боролися з фашизмом, були героями. А Макаренко кому заважав? Тому говорити про те, що до пам'ятників радянського режиму дуже дбайливо ставиться міська рада, абсолютно не доводиться». Тож очевидно, що, як і постаменти-попередники, пам'ятник Леніну відновлювати теж не будуть.

Ad Muncher

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • леня космом
    леня космом

    а че не три восклицательных знака ?) балута сраная тварина и при чем здесь гребанный луцк к Харькову ... у себя сносите и ставьте кого хотите , вылупоны долбаные !

    3 жовтня 2014, 23:58
    Відповісти
  • Дмитрий
    Дмитрий

    Лёня, по твоим неповторимым выражениям сразу видно, что ты - представитель "славного русского мира". Поздравляю!

    4 жовтня 2014, 12:04
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися