Незряча школярка з Львівщини зібрала для ЗСУ понад 2 млн грн
Львівщина

Незряча школярка з Львівщини зібрала для ЗСУ понад 2 млн грн

11 січня, 13:25
0
1
Сподобалось?
1

Десятирічна незряча Анна-Марія Герман із Львівщини співами на вулиці і в церквах упродовж 2022-2023 років зібрала для українських військових понад 2 млн грн.

Про це повідомив «Укрінформ».

Дівчинка родом із Комарного, що на Львівщині. Вона почала збирати гроші на ЗСУ ще на початку повномасштабного вторгнення через ГО «Майдан» у Щирці.

 «Навесні 2022 року з початком повномасштабної війни до нашої організації долучилася пані Наталія Бражник із донькою Анною-Марією, вони раніше проживали в нашій територіальній громаді, і запропонували збирати кошти для військових, співаючи на вулиці. В них в сім’ї четверо дітей, і один із братів пішов на війну, тому в дівчинки виникла така ініціатива», – розповіла голова волонтерської групи ГО «Майдан» Оксана Скородинська.

За її словами, коли стало холодно, організація звернулася до церков, аби там дозволили Анні-Марії співати у храмах, і з осені 2022 року дівчинка проводить благодійні концерти, які супроводжуються співами та грою на бандурі.

«За час нашої співпраці Анна-Марія назбирала для військових понад два мільйони гривень і не зупиняється на цьому, збір продовжується. Сьогодні вони були в мене разом із мамою, ми передаємо прилад нічного бачення, то для звіту робили фото з дівчинкою, а хлопці на фронті відповідно надішлють відео, яким Анна-Марія дуже рада. Бо ж фото побачити не може, а так чує слова подяки, і це їй дуже підбадьорює та мотивує. Зараз збираємо разом кошти на дрон для ракетно-зенітних військ», – додала голова волонтерської групи.

ГО «Майдан» допомагає переважно захисникам, які були мобілізовані або пішли добровольцями з їх територіальної громади, а це понад півтисячі захисників і захисниць, які служать в різних бригадах. Анна-Марія часто бере участь у зборах коштів, коли до неї звертаються інші організації чи волонтери. В основному гроші скеровують, за запитами бригад, на БПЛА, тепловізори, рації, автомобілі, одяг та медикаменти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися