Нелюбов і стрес лікувала… їжею і набрала 252 кіло
Вінничина

Нелюбов і стрес лікувала… їжею і набрала 252 кіло

28 січня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Наталія Прийменко, яка живе у Вінниці, свою вагу не приховує. Відверто каже, що ще п’ять років тому мала понад 250 кілограмів. Зараз – менше 190. Для цього вона серйозно зайнялася своїм здоров’ям, лягла «під ніж» хірургів і дотримується суворої дієти. Зізнається, що проблеми із зайвою вагою мала завжди. А все через пристрасть до їжі. Тепер знає, як її позбутися.

Єдине задоволення – хліб та булочки

Наталія Прийменко народилася і виросла у Костянтинівці на Донеччині. Ми спілкувалися з нею телефоном. Пані Наталія дуже гарно розмовляє українською мовою. Вона дуже щира і відкрита людина. Каже, що проблеми із вагою мала все життя.

– Була повненька з дитинства. Коли мала три рочки, помер тато. Мама зійшлася з іншим чоловіком. Ми переїхали до нього в квартиру, а нашу здавали. Вітчим був жорстокою людиною – п’яний дурний, а тверезий – взагалі звір. Мене не те що не любив і не турбувався, а постійно лаяв, принижував. Більше того, навіть мамі забороняв проявляти до мене хоч якусь ласку, – відверто розповіла жінка. – Весь цей брак уваги і любові, стрес я заїдала. В основному хлібом, булочками. А ще макаронами, якими мамі платили зарплату. Це було єдиним моїм задоволенням. Коли закінчувала школу, при зрості 168 сантиметрів важила 100 кілограмів.

У юності Наталія Прийменко пережила ще один стрес – перше кохання.

–  Віктору було 18 років, мені – 16. Він був першим, хто сказав, що любить мене. І я була ладна віддати йому душу, – каже Наталія. – В результаті, коли закінчувала школу, народила сина Олександра. Повненькій дівчині вагітність приховувати було легко. О четвертій годині ранку я сказала мамі про потуги, а о 6-й вже народила. Уже через два місяці ми з сином переїхали у свою квартиру – несила було терпіти образи вітчима. З Віктором жили ще три роки. Не скажу, що вони були щасливими. Я з дитиною сиділа вдома, він жив у своє задоволення, гуляв.

Будучи ще зовсім юною, з маленьким сином на руках, Наталія знайшла в собі сили розірвати стосунки. Сказала, що не хотіла прожити життя жертвою. Щоб прогодувати себе і сина, вона влаштувалась торгувати на ринок. І знову ж таки будь-який стрес заїдала.

Жінка розуміла, що має зайву вагу, яка їй заважає. Коли син пішов у школу, Наталія важила вже 180 кілограмів. Не могла користуватися громадським транспортом, адже треба було займати одразу два місця. Навіть не завжди послугами таксі могла скористатися – не у всі марки машин поміщалася. Одяг спершу купувала втридорога на ринку у єдиній палатці, де можна було купити великі розміри. Потім стала шити. Весь час жінка періодично сідала на дієти. Каже, що перепробувала все, що існує – не допомогло.

«Якщо дитина багато їсть – щось не так у її душі»

Пані Наталія зізнається, що переломним для неї став 2019 рік. Вона тоді доглядала лежачу маму. Ринок довелося покинути і працювати в інтернет-продажах з дому. Єдиною відрадою між прибиранням і працею знову стала їжа. 

– Я могла сісти перед телевізором і, поки дивилася півторагодинне кіно, з’їсти дві великі пачки чіпсів, п’ять пачок сухариків, пів кілограма морозива та випити півторалітрову колу. А опісля піти на кухню і ще налити велику миску борщику. Почалися проблеми зі спиною, важко було навіть посуд мити. Та й до кухні я ледь доходила – задихалася, мусила присідати і відпочивати. А квартира була всього 43 квадрати. Тож купила ваги і стала на них. 252 кілограми шокували. Тоді за допомогою інтервального голодування я схудла на 50 кілограмів. Але восени 2021 року від ковіду померла мама, 24 лютого 2022 почалася війна. У квітні ми з сином переїхали у Вінницю. Знову стрес і збільшення ваги. 

Наталя каже, що зрозуміла, що їй потрібні радикальніші способи худнення. Дієти не допомагали. Адже вона постійно хотіла їсти. Вона дізналася, що в обласній лікарні імені Пирогова роблять операції по зменшенню шлунка, і зважилася звернутися до медиків. Їй пообіцяли допомогти, але для цього жінка мала сама схуднути. Знову знадобилась надзвичайна сила волі – за кілька тижнів скинула майже 20 кілограмів. Операція тривала майже сім годин. Наталя каже, що через три місяці після неї почуває себе добре. Коли розмовляли, то хвалилася, що важить менше 190 кілограмів. Запевняє, що при 150 кіло почне займатися спортом. Зараз же багато ходить, робить гімнастичні вправи. 

Головне – дотримується правильного режиму та дозування у харчуванні. Споживає по 80-100 грамів їжі за один прийом і лише те, що їй радять лікарі. Більше ніяких майонезів та копчених продуктів, чіпсів та газованих напоїв. Натомість фрукти з овочами і нежирне м’ясо.

Жінка каже, виявляється, усе це може бути дуже смачним. Наталія почала вести свій блог в Інстаграмі, прагне допомогти людям, які мають схожі проблеми.

– Я б ще дуже хотіла звернутися до батьків, чиї діти мають надлишкову вагу. Якщо ваша дитина постійно їсть – це не просто так. Значить, щось коїться в її голові або душі. Чим раніше ви з цим розберетесь, тим краще для її здоров’я, – одна із її порад батькам.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися