Волинянка у 100 років садить картоплю
Волинь

Волинянка у 100 років садить картоплю

21 травня 2020, 16:55
0
0
Сподобалось?
0

Днями мешканка села Журавець Локачинського району Юлія Чорна відзначила 100-літній ювілей. 

Привітати довгожительку зі святом зібралася родина та поважні гості, - передає ІА Волинські новини.

За плечима довгої життєвої дороги Юлії Юріївни – і радості, і печалі. Жінка пережила війну та злидні. Тому не без суму в очах згадує минуле.

«Як прожила? В біді… Войни, голод. То і запам’ятала – бідувала. Зараз хоч добре, що пенсію дадуть, а то і без хліба була, і без вечері лягала», – пригадує довгожителька.

Під час Другої світової війни жінку з родиною вивозили в Німеччину, та пощастило повернутися на батьківщину. Вже 45 років, як чоловік Юлії Юріївни відійшов у вічність, тож весь цей відтинок часу господарювала сама.

Привітати з ювілеєм Юлію Юріївну приїхали і діти, і онуки, є в бабусі і правнуки, і навіть праправнуки. Всі знають бабусю Юлю як працьовиту й оптимістичну жінку. Кажуть, що, попри такий поважний вік, вона так і залишилася тією ж невтомною господинею – садить картоплю та порається по господарству.

«Цього року посадила картоплю, городину. Ціплятка має. Хазяйнує собі, – розповідає онука Віра. – Активна. Пам’ять краща, як в мене. Як в нас всіх молодих. Вона ніколи не забуває нічого. Про всіх має знати: як там, хто там».

Наймолодшій із чотирьох дітей Юлії Юріївни 70 років. Жінка каже: секрет довголіття мами в її доброті.

«Добра. Що могла, мені помагала, – каже Лідія Чайковська. – Вона з людьми тут, з сусідами, вона добра. Трудолюбива. І так їй допомогло. Вона не сварилася ніколи ні з ким, я не чула, щоб сварилась. І так їй Бог дав».

Крім того, родичі розповідають: бабуся Юля не з тих, хто ходить по лікарнях.

«Приїжджаю – баба плаче. Кажу: «Що ж таке, бабо?», – пригадує онук Микола. – «Ой, в мене коліно болить, – каже. – Вези мене в лікарню». Везу в лікарню. Приїжджаю в лікарню, заходим в реєстратуру, прізвище кажу. А вона за 90 з чимось років навіть карточки там не мала. Вона навіть не знала, що то лікарня таке!».

Ювілярка отримала чимало подарунків та почула багато привітань і теплих слів, проте найбільшим щастям для довгожительки є те, що вся родина в цей святковий день зібралася разом.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися