Тепер сукня піде на сітки
Волинь

На Волині з весільних суконь плетуть маскувальні сітки

18 грудня 2022, 10:17
0
1
Сподобалось?
1

Випав сніг. І нашим хлопцям на передовій потрібні маскувальні сітки не темних кольорів, а світлих. Хтось рве для цього старі простирадла, футболки, а інтернетом шириться незвичний заклик: «Віддайте свою весільну сукню для ЗСУ!»

Харків’янка Наталія Пустова виставила у соцмережах фото, на яких її гарна весільна сукня перетворилася на маскувальну сітку. І закликала інших дівчат долучатися. Хтось скривився і не зрозумів, як можна цю дорогу серцю річ порізати. Але більшість підтримали Наталію: мовляв, для перемоги нічого не шкода. Жителька села Бужани на Горохівщині Євгенія Квасовець однією з перших на Волині вирішила долучитися до цієї ініціативи.

– Моя весільна сукня шість років лежала у шафі, – розповідає Женя. – У ній вінчалася, тому про продаж і мови не могло бути. Вона дуже гарна, пишна. Колись купила її за великі гроші у Києві. Весілля минуло, а де її подіти, не знала. І місце займає, і викидати не хочу. Під час коронавірусу надумала зробити оригінальні захисні маски. З весільної сукні! Шкода було, але взяла ножиці та відрізала шматок. А коли побачила допис харків’янки, дуже зраділа: нарешті моя сукня послужить хорошій справі!

Євгенія багато років пропрацювала у цирку. Весела та активна. Хоче долучитися до волонтерства і шукає однодумців, які б взяли її у свою команду. Вона неодноразово передавала передачі знайомим, які воюють на передовій. А нині взялася плести маскувальні сітки з оригінального матеріалу. Тому просить: якщо у когось вдома є білі сукні, які припадають пилом, дайте знати, щоб назбирати їх якомога більше! Євгенію Квасовець можна легко знайти у «Фейсбуці». Не шкодуйте речей, які уже відіграли важливу роль у вашому житті. З легким серцем віддайте їх на добру справу!

Руслана ТАТАРИН

Фото надане Євгенією КВАСОВЕЦЬ

Наречена Євгенія КВАСОВЕЦЬ

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися